Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2022 | 04:48

Oscars-galet! Här slår Will Smith till Chris Rock efter opassande skämtet

Skådespelaren tappade det i direktsändning: ”Du skämtar inte om min fru!”
Det här är ögonblicken vi lever för när det kommer till direktsänd tv. Oscarsgalan kan ju vara alldeles lång och långtråkig… och helt otrolig när det oväntade händer. 
 
 
Dryga två timmar in i nattens Oscarssändning kom Chris Rock upp på scenen för att presentera de nominerade i kategorin Bästa dokumentär. Han började med några skämt om skådespelarna längst fram vid scenen, och noterade Jada Pinkett Smiths rakade hår - ”vi väntar på G.I. Jane 2”, sa komikern.
 
(Will Smiths fru lider av alopecia som orsakar håravfall och har därför valt att raka av sig håret.)
 
Jada verkade inte alls uppskatta skämtet, och då gick Will Smith helt enkelt upp på scen och örfilade Chris Rock. Det måste väl ändå ha varit planerat, eller? Nja...
 
Large 0a63abb6d8f1ad326fb6252576709aff rock smith
 
Will Smith återvände till sin plats och skrek upprepade svordomar mot Chris Rock: ”Keep my wife's name out of your fucking mouth!”… vilket censurerades i den amerikanska sändningen men gick ofiltrerat för oss som tittade på TV4. Rock såg en aning ställd ut, och den tryckta stämningen gjorde det tydligt att bråket inte stod med i något manus. 
 
Kort därefter avbröts direktsändningen i någon minut - medan Twitter exploderade och Will Smiths namn började trenda. 
 
Se klippet nedan:
 
 

Will Smith bad om ursäkt i sitt tacktal

 
Knappt en timme senare kom Will smith upp på scen igen, den här gången för att ta emot Oscarn för Bästa manliga huvudroll. I filmen "King Richard" spelar han pappan till tonåriga tennis-stjärnskotten Venus och Serena Williams.
 
Här fick vi se en uppriktig Smith som med tårar i ögonen verkade ångerfull inför vad som tidigare hänt, men också djupt rörd över priset:
 
- Richard Williams var en stark försvarare av sin familj. I det här ögonblicket i mitt liv är jag överväldigad av allt det Gud vill att jag ska vara och göra i den här världen, sa Smith i början av sitt tacktal. 
 
- Jag har ett kall att älska folk och skydda dem jag älskar. För att göra det vi gör måste man kunna stå ut med mycket. Folk som snackar skit och är respektlösa. Man måste le och låtsas att det är okej. Denzel sa till mig nyss: "det är i dina största ögonblick du får se upp, det är då djävulen kommer efter dig".
 
- Jag ber om ursäkt till akademin och de andra nominerade, sade Smith under sitt långa tal och la till:
 
- Kärlek får en att göra galna saker. Tack för den här äran. Jag hoppas att akademin bjuder in mig igen.
 
 
| 28 mars 2022 04:48 |