Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 mars 2022 | 07:47

Will Smith ber Chris Rock om ursäkt efter Oscarsgalan

"Jag gick för långt och jag skäms över mitt agerande."
Oscarsgalan 2022 kom och gick, och det vi kommer minnas bäst var antagligen Will Smiths smocka. Den upprörda filmstjärnan gick upp på scen och drämde till komikern Chris Rock efter ett olämpligt skämt om Wills hustru Jada Pinkett Smith. Will fortsatte med att skrika svordomar mot scenen - och en timme senare tog han emot Oscarn för Bästa manliga huvudroll. 
 
Wills agerande har diskuterats flitigt i media och bland filmälskare under måndagen. Var Rocks skämt för grovt? Borde Smith ha skickats hem utan en Oscar? 
 
 
Medan Akademin startar en utredning om det inträffade, har Will Smith gått ut på Instagram med en offentlig ursäkt till Chris Rock. Här skriver han att han gick för långt och skäms för sitt agerande:
 
"Våld i alla dess former är giftigt och destruktivt. Mitt beteende vid gårdagens Oscarsgala var oacceptabelt och oförlåtligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas medicinska tillstånd blev för mycket för mig och jag reagerade känslomässigt."
 
"Jag skulle vilja be dig offentligt om ursäkt, Chris. Jag gick för långt och det var fel av mig. Jag skäms och mitt agerande var inte tecken på den man jag vill vara. Det finns ingen plats för våld i en värld av kärlek och vänlighet."
 
"Jag skulle också vilja be om ursäkt till akademin, producenterna bakom programmet, alla deltagare och alla som tittar runt om i världen. Jag skulle vilja be om ursäkt till familjen Williams och min "King Richard"-familj. Jag beklagar djupt att mitt beteende har färgat det som annars har varit en underbar resa för oss alla."
 
"Jag är ett pågående projekt", avslutar Will Smith. 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Will Smith (@willsmith)

| 29 mars 2022 07:47 |