Film

Skribent

Jakob Åsell

1 augusti 2019 | 10:35

Olivia Wilde följer upp "Booksmart" med psykologisk thriller

Skådespelerskan följer upp regidebuten "Booksmart" med en helt annan sorts film.
Efter regidebuten med den hyllade komedin "Booksmart" följer skådespelerskan ("Tron Legacy" och "House") , och numera regissören Olivia Wilde upp sin hyllade regidebut, high school-komedin "Booksmart", med en helt annan typ av film. Wilde kommer att regissera och spela huvudrollen i "Don’t Worry, Darling", en psykologisk thriller om en olycklig hemmafru i 50-talets USA vars verklighet brister, vilket avtäcker mörka hemligheter, skriver Deadline.
 
Shane och Carey Van Dyke ("Chernobyl Diaries") har skrivit manus till "Don’t Worry, Darling" som beskrivs som en psykologisk thriller för Times Up-/MeToo-eran, trots att den utspelar sig på 50-talet. Wildes komedi "Booksmart" fick ett varmt mottagande av kritikerna, även om de stora publikskarorna uteblev.
 
– Jag tänkte: Hur kan man bli en regissör utan att ha studerat kameralinser i år och dar? Jag insåg inte då att mina 15 år som skådespelerska hade varit min filmskola., har Wilde tidigare sagt i en intervju om hennes kliv från skådespeleri till regirollen.
 
Ännu finns inget premiärdatum för "Don’t Worry, Darling".
 
 
| 1 augusti 2019 10:35 |