Serie

Skribent

MovieZine

23 november 2022 | 11:07

Nyheterna på Amazon Prime Video i december 2022

Nya julfilmer och svenska produktioner får dominera på Amazons streamingtjänst Prime Video i december.
Amazons storsatsning på svenska originalproduktioner smög igång i november med tävlingsprogrammet "The Bridge". Nu får vi se ännu fler lokala satsningar ta plats på Prime Video: Robert Gustafsson bjuder in till skratt, Danny Saucedo blåser kändisvänner och kärlekskranka singlar hoppas möta den rätte - i bastuvärmen.
 
Men det hinns såklart också med några nya filmer. Julstämningen skruvas upp med de romantiska komedierna "Your Christmas or Mine" och "Something From Tiffany's", och när du tröttnat på kräleksgull väntar mer action i "Jack Ryan" säsong 3.
 
 
Här är höjdpunkterna på Prime Video i december.
 
 

Toppen - premiär 2 december

 
”Toppen” är en humorserie där vi får följa ett valår i Sverige med det styrande socialistiska partiet, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som brottas med sviktande väljarstöd i opinionen. Klara Hodell, Sissela Benn och Robert Gustafsson gör några av rollerna i ensemblen i denna workplace-komedi. Alla avsnitt släpps samtidigt på premiärdagen.
 
 

Your Christmas or Mine (film) - 2 december

 
En romantisk julkomedi där vi får följa det unga paret James (Asa Butterfield) och Hayley (Cora Kirk) som är på väg hem för att fira jul med sina familjer, men något inträffar som förändrar allt – de blir plötsligt tvungna att uppleva ett julfirande med varandras familjer, utan sin partner. Jultraditioner vänds upp och ner, hemligheter avslöjas och familjesanningar uppdagas vilket bidrar till högst märkliga konsekvenser.
 
 

Something From Tiffany’s (film) - 9 december

 
Ingenting kan jämföras med den där magin och spänningen som uppstår i New York under julen – när gatorna fylls med flammande ljus, skyltfönster som glimrar och den där speciella lådan från Tiffany’s som helt kan förändra livets riktning för en person. Eller för flera. En enkel förväxling av gåvor får två pars vägar att korsas i kärlekskomedin med Zoe Deutch och Kendrick Smith Sampson.
 
 
 

Ägd av Danny - premiär 16 december

 
"Ägd av Danny" är en ny prank-serie där programledaren Danny Saucedo prankar kända vänner och helt vanliga människor på gatan – och tittarna får följa allt via en dold kamera. I serien får vi se Danny gå in i olika karaktärer och de mest märkliga scenarion när han lurar kändisar såsom Anis Don Demina, Samir Badran, Julia Franzén, med fler, liksom vanliga svenskar runt om i Sverige.
 
 

Nanny (film) - 16 december

 
I den här psykologiska thrillern får vi följa Aisha (Anna Diop), en kvinna som nyligen emigrerat från Senegal och som nu blivit anställd för att ta hand om en dotter till ett välbärgat par i New York. Förföljd av frånvaron av hennes son som blev kvar i Senegal, lever Aisha med hoppet om att hennes nya jobb kommer möjliggöra att få honom till USA. När hennes sons ankomst närmar sig börjar en våldsam närvaro uppenbara sig, som invaderar både hennes drömmar och verklighet.
 
 
 

Jack Ryan (säsong 3) - 21 december 

 
I den tredje säsongen av actionthriller-serien får vi följa Jack Ryan (John Krasinki) som CIA-agent i Rom när han en dag får ett tips om det så kallade Sokol-projektet – en hemlig plan för att återupprätta det sovjetiska imperiet, mer än 50 år efter att det sagts ha upphört. Så börjar en kamp mot den ständigt tickande klockan för att lyckas förhindra en global katastrof.
 
 

Heta hjärtan - premiär 26 december

 
I "Heta hjärtan" får fyra singlar vara med på en första extra het ångande date i en bastu. Allt i ett försök att tända en kärlekslåga. In i bastun kliver vår superdejtare som sin tur bjuder in tre singlar och genom olika utmaningar får vi sedan se om kärleken spirar, vem superdejtaren väljer och om kärleken är besvarad.
 
 

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist - premiär 28 december

 
Tio av Sveriges roligaste personer möts i ett unikt humor-experiment. De ska med alla medel få varandra att skratta - utan att själva skratta. Deltagarna blir inlåsta i ett av Sveriges mest övervakade rum i sex timmar med kameror överallt. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun för en halv miljon kronor till välgörenhet står på spel. Eva Röse är programledare.
 
 

Fler filmer på Prime Video i december

 
Django Unchained - 2 december
The King's Speech - 2 december
Locke - 8 december
Million Dollar Baby - 11 december
Fast & Furious 9 - 16 december
About Fate - 16 december
The Next Three Days - 17 december
Our Kind of Traitor - 19 december
Slumdog Millionaire - 27 december
 
| 23 november 2022 11:07 |