LISTA

Skribent

MovieZine

3 november 2022 | 15:00

Här är alla nya julfilmer som släpps i år

Ho-ho-hög tid att börja planera årets julfilmstittande! MovieZine listar alla nya julfilmer på väg 2022.
Vi har knappt hunnit lämna halloween och skräcktober bakom oss, när det är dags att börja ta itu med årets skörd av julfilmer.
 
Streamingtjänster som Netflix, Apple TV+ och Prime Video har laddat upp med sockersöt romantik, sång, magi och tomtar som får julen att vara än till påska. Här möter vi snart en lång rad kärlekskranka jäntor, knäppa släktingar och minst tre olika versioner av Ebenezer "Bah-humbug!" Scrooge.
 
Vi har listat 2022 års alla nya premiärer för er jultokar - hugg in!
 
 

1. Christmas is Canceled - ute nu på video-on-demand

 
När Emmas pappa och hennes rival från gymnasiet börjar dejta, smider hon planer för att bryta upp det lyckliga paret efter att hennes pappa insisterat på att de ska tillbringa julhelgen tillsammans. Komedi med Dermot Mulroney (”Min bäste väns bröllop”) i rollistan.
 
 

2. Familjen Claus 2 - 8 november på Netflix

 
Jultomten har bara en uppgift: att dela ut klappar. Men när Jules tar över ansvaret från sin farfar Noël får han en annorlunda önskan från en liten flicka. Holländsk familjefilm - ettan släpptes på Netflix förra året.
 
 

3. Falling for Christmas - 10 november på Netflix

 
Lindsay Lohan spelar en bortskämd, nyförlovad arvtagerska som dagarna innan sitt bröllop råkar ut för en skidolycka och tappar minnet. Då dyker en stilig stugägare upp som en räddande ängel. Julig nytolkning av ”Tjejen som föll överbord”.
 
 

4. A Christmas Story Christmas - 17 november på HBO Max

 
1983 års ”En julberättelse” är en sån där julklassiker som aldrig blev riktigt stor i Sverige. Därför återstår det att se om uppföljaren - sådär 40 år senare - kommer ut även i Sverige. Då handlade det om pojken Ralphie (Peter Billingsley) som drömde om den perfekta julklappen, nu ska han i vuxen ålder fixa en magisk jul åt sina barn.
 
 

5. Christmas With You - 17 november på Netflix

 
En utbränd popstjärna flyr till en småstad för att hitta inspirationen. Hon hittar mer än så, och upptäcker kärleken. Romantisk komedi med ”Lucifer”-stjärnan Aimee Garcia och millennieskiftets stora idol, Freddie Prinze Jr.
 
 

6. Spirited - 18 november på Apple TV+

 
Med Will Ferrell och Ryan Reynolds i rollistan har Apple fångat de största stjärnorna till sin julfilm. Handlingen i musikalen ”Spirited” är, som så många julfilmer, inspirerad av Dickens ”En julsaga” - ni vet, den om tre julspöken som hälsar på hos en girig gammal man. Men här ska det sjungas och dansas också!
 
 

7. The Noel Diary - 24 november på Netflix

 
Justin Hartley (från ”This Is Us”) återvänder hem till jul för att sälja sin mammas hus. Där upptäcker han en dagbok som avslöjar hemligheter ur det förflutna. Romantiskt drama från regissören av ”Brudens far” och ”I Love Trouble”.
 
 

8. Violent Night - på bio 2 december

 
Årets enda julfilm på bio är en - brutal actionrulle! Med inspiration från ”Die Hard” och ”Ensam hemma” har den norske galningen Tommy Wirkola (han som gjorde Hans och Greta till häxjägare, ni vet) satt ihop en underhållande film där Tomten (David Harbour) hamnar mitt i ett terroristdrama. Den julhatande storskurken, spelad av John Leguizamo, kallar sig såklart för Scrooge.
 
 

9. Your Christmas or Mine? - 2 december på Prime Video

 
Hayley och James ska fira jul på varsitt håll. Samma spontana idé föds hos dem båda - de ska överraska den andre… Och så tvingas de att möta varandras kaotiska familjer. Brittisk romantisk komedi med Asa Butterfield i en av huvudrollerna.
 
 

10. Scrooge: En julsaga - 2 december på Netflix

 
Årets andra julsaga är en animerad Netflix-film som piffar upp den välkända berättelsen med tidsresor. Luke Evans gör rösten till snikne Scrooge, som får en sista jul på sig att rädda sin själ, och i ensemblen hörs också Olivia Colman, Jessie Buckley och Jonathan Pryce.
 
 

11. Something From Tiffany’s - 9 december på Prime Video

 
En kvinna hittar en förlovningsring som var menad för någon annan, men som leder henne rakt i armarna på mannen hon är menad att vara med. Romantisk komedi med Zoey Deutch, senast aktuell i ”Not Okay”.
 
Vilka julfilmer ser ni fram emot att mysa till i vinter?
| 3 november 2022 15:00 |