Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 april 2024 | 17:30

TV-redaktören tipsar: 7 heta serier att se fram emot i maj

"Familjen Bridgerton", "Dark Matter" och "Doctor Who" är bara några av månadens mest efterlängtade tv-premiärer. Här hittar du datumen till alla!
Vi har haft några extremt starka tv-månader bakom oss under 2024 hittills och även om maj möjligtvis slår av en aning på takten (inför en superstark sommar sedan), så har vi fortfarande en hel drös nya tv-serier att hålla koll på. Spridda på flera olika streamingtjänster.
 
"Familjen Bridgerton" (säsong 3, Netflix), "Outer Range" (säsong 2, Prime Video) och "Hacks" (säsong 3, Max) är några av månadens mest efterlängtade tv-serier som återvänder med helt nya säsonger under maj.
 
I den här artikeln kommer jag däremot lyfta fram sju helt nya tv-serier lite extra, som alla släpper sin första säsong under månaden. Längst ned på sidan hittar du däremot premiärdatum för hela 17 olika serier, både nya och återvändande!
 

"En riktig man" ("A Man in Full", Netflix) - 2 maj

 
 
Med skådespelare som Jeff Daniels, Diane Lane, Tom Pelphrey och Lucy Liu framför kameran samt Regina King som regissör och tv-skaparen David E. Kelley ("Big Little Lies", "The Lincoln Lawyer") bakom kulisserna, så inleder månaden riktigt starkt med "En riktig man". Kelley har skrivit i princip alla spännande och underhållande advokatserier som släppts under de senaste 30 åren, så här finns all anledning att förvänta sig något speciellt. Serien är baserad på boken med samma namn från författaren Tom Wolfe. 
 

”Sthlm Blackout” (Prime Video) - 3 maj

 
 
Allt behöver inte vara en diskbänkskriminalare eller en gripande dramaserie, bara för att det är gjort i Sverige. "STHLM Blackout" bjuder oss nämligen på en konspirationshistoria med extra allt. Under loppet av blott fyra avsnitt så skakas Sverige av något form av attentat, vilket av olika anledningar gör att en försiktig bildproducent och hans true crime-poddlyssnande dejt kastas rakt in i galen konspirationshistoria tillsammans. 

ANNONS: Prova på Prime Video gratis i 30 dagar! Läs mer...
 

"Dark Matter" (Apple TV+) - 8 maj

 
 
Om du korsar sci-fi-serien "Fringe" med kultklassikern "Primer" och låter författaren bakom en av det här årtusendets mest hyllade sci-fi-böcker, skapa en tv-serie med Joel Edgerton och Jennifer Connelly i huvudrollerna... då får man vårens mest efterlängtade sci-fi-serie. "Dark Matter" kastar oss rakt in i en spännande värld där en forskare klurat ut hur man kan flytta sig mellan olika parallella universum. 
 

"Bodkin" (Netflix) - 9 maj

 
 
"Only Murders in the Building" får konkurrens av en ny grupp poddcast-deckare som tänkt gräva i ett gammalt bortglömt fall. Men frågan är hur gammalt och bortglömt fallet egentligen är? Nu återstår det bara att se om "Bodkin" lyckas imponera lika mycket som andra liknande serier på samma tema. 
 

"Doctor Who" (Disney+) - 11 maj

 
 
Nu sade jag ju visserligen att det bara rörde sig om nya tv-serier här på listan. Men det här är ju ännu en nystart av "Doctor Who", nu med den nya doktorn som den här gången spelas av Ncuti Gatwa ("Sex Education"). Till skillnad från de flesta andra säsongerna av "Doctor Who" så kommer serien äntligen att visas här i Sverige (via Disney+) samtidigt som den släpps i Storbritannien. 
 

"The Big Cigar" (Apple TV+) - 17 maj

 
 
Apple TV+ fortsätter köra ut miniserier som adapterar olika verkliga händelser ur vår gemensamma historia. Den här gången har turen kommit till Black Panther-grundaren Huey P. Newton och hans osannolika flyktförsök från USA när FBI anklagar honom för att ha mördat en ung tjej. 
 

"Eric" (Netflix) - 30 maj

 
 
Benedict Cumberbatch spelar en sörjande pappa som har svårt att fortsätta leva sitt liv, efter att hans son plötsligt försvunnit. För att hantera sina känslor så blir han vän med Eric, monstret som brukade bo under hans sons säng. 
 

Här hittar du datum till hela 17 olika tv-serier som får premiär under maj:

 
Den första delen av den tredje säsongen av superpopulära "Familjen Bridgerton" släpps på Netflix den 16 maj.
 
1 maj: 
"Shardlake" (säsong 1, Disney+)

2 maj: 
"A Man in Full" (säsong 1, Netflix)

3 maj:
”Sthlm Blackout” (säsong 1, Prime Video)
"Hacks" (säsong 3, Max)
 
4 maj:
"Star Wars: Tales of the Empire" (säsong 1, Disney+)

8 maj:
”Dark Matter” (säsong 1, Apple TV+)
"Abbott Elementary" (säsong 3 - del 1, Disney+)
 
9 maj: 
"Bodkin" (säsong 1, Netflix)
"Pretty Little Liars: Summer School" (säsong 2, Max)
 
"Outer Range" är tillbaka med sin andra säsong under månaden, hos Prime Video.
 
11 maj: 
"Doctor Who" (ny säsong börjar, Disney+)
 
16 maj:
”Familjen Bridgerton” (säsong 3, Netflix)
”Outer Range” (säsong 2, Prime Video)
"This is not Sweden" (säsong 1, SVT)
 
17 maj:
”The Big Cigar” (säsong 1, Apple TV+)
 
19 maj: 
"Call Me Dad" (säsong 1, Viaplay)
 
23 maj:
”Concordia” (säsong 1, SkyShowtime)
 
30 maj:
"Eric" (säsong 1, Netflix)
 
 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under maj? Kommentera gärna nedan!
| 30 april 2024 17:30 |