Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2017 | 08:20

Bekräftat: ”Terminator 2”-uppföljare på bio sommaren 2019

James Cameron är tillbaka: "Vi låtsas att de andra filmerna var en dålig dröm."
Det finns ett nytt hopp för Terminator-serien. James Cameron, hjärnan bakom de första filmerna om mördarrobotar från framtiden, ska personligen se till att nästa del håller måttet.

Efter ”Terminator Genisys” gick rättigheterna tillbaks till Cameron, som planerar en fortsättning på sina egna filmer ”The Terminator” (1984) och ”Terminator 2: Domedagen” (1991). Han berättar för Hollywood Reporter:

- Vi låtsas att de andra filmerna var en dålig dröm. Eller en alternativ tidslinje, vilket fungerar i vårt universum. Den här drivs av Tim (Miller) mer än någon annan, överraskande nog. Jag var ganska agnostisk när vi tog över filmen. Det enda jag insisterade på var att vi piffade upp den för 2000-talet.

Nuförtiden känns berättelsen om en teknikstyrd framtid mer aktuell än när första filmen gjordes, noterar han:

- Jag ser vad som händer. Artificiell intelligens blir smartare än människan. Folk som Elon Musk och Stephen Hawking säger att det kan gå illa för mänskligheten. Vad som var science fiction på 80-talet är här nu. Man är rädd och orolig för kärnvapen. Alla de apokalyptiska elementen är där ute. Jag ville hitta en historia som kändes relevant idag.
 
 
Tim Miller (”Deadpool”) ska regissera filmen. Planen är att introducera en ny huvudroll, en ung kvinna, med stöd från Arnold Schwarzenegger och Linda Hamilton - tillbaka i rollen som Sarah Connor.
 
Att Schwarzenegger hunnit bli 71 år när filmen spelas in är inte ett problem:

- Det fina är att han är en cyborg. Org står för organism, han är levande utanpå. De har ett metallskelett täckt av kött, för att kunna infiltrera. Så de åldras normalt. Hans karaktär har uppenbarligen varit aktiv länge. Och det är allt jag kan säga om den delen av historien, säger Cameron.
 
”Terminator 6” (som kommer få heta något annat) släpps på bio 26 juli 2019.
| 28 september 2017 08:20 |