Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2017 | 06:50

Linda Hamilton tillbaka som Sarah Connor i sjätte ”Terminator”

James Cameron skriver manus och Tim Miller regisserar filmen, som ska bli en uppföljare till ”Terminator 2”.
Det finns bara en Sarah Connor. Även om flera har försökt ta över rollen under åren, kan ingen mäta sig med det intryck som Linda Hamilton lämnade med ”Terminator 2: Domedagen” år 1991. Men vad har hon gjort i alla år sedan dess?

James Cameron bekräftade under tisdagskvällen att Linda Hamilton återvänder som Sarah Connor i den planerade sjätte filmen:

- Hon blev betydelsefull för jämlikhet och för actionstjärnor på den tiden. Det kommer bli ett stort statement även nu när denna veterankrigare återvänder, säger filmskaparen till THR.

Cameron lade till att 50- och 60-åriga män fortsätter spela tuffa roller på film, men att det inte finns någon bra förebild för kvinnor på film just nu - något han hoppas ändra på.
 
18-åring i huvudrollen
 
Det är sedan tidigare klart att Arnold Schwarzenegger återvänder i sin cyborg-roll. Det finns också utrymme för nya karaktärer:

- Vi söker efter en 18-årig kvinna som ska stå i centrum i den nya berättelsen. Vi kommer att böja tiden. Vi kommer att ha med karaktärer från dåtiden och från framtiden. Det blir mestadels nya karaktärer, men Arnold och Linda är med för att förankra det hela.
 
”Terminator 6” ska dock stryka ett streck över några av uppföljarna, som inte alltid levt upp till förväntningarna. Istället ska den ses som en fortsättning på Camerons ”Terminator 2: Domedagen”, skriver Entertainment Weekly. Tanken är att filmen ska starta en trilogi (vi hörde dock samma sak efter både "Terminator Salvation" och "Terminator Genisys").

Tidigare i somras berättade Robert Patrick för MovieZine att det finns planer på att även ta tillbaka hans karaktär, T-1000.
 
James Cameron skriver manus och Tim Miller ("Deadpool") regisserar.
| 20 september 2017 06:50 |