EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

6 juli 2017 | 15:00

Robert Patrick kan komma tillbaka som T-1000 i nästa "Terminator"-film

En "Terminator"-återförening mellan Arnold Schwarzenegger, Robert Patrick och James Cameron? Ja tack!
En av filmvärldens mest ikoniska skurkar kan återvända. Robert Patrick är redo att upprepa rollen som T-1000 från "Terminator 2", om bara James Cameron ställer frågan.

- Absolut. Nu när James Cameron är involverad? Tveklöst. Vi har faktiskt pratat mycket om det på sistone, berättar Patrick för MovieZine.se.

Arnold Schwarzenegger verkar aldrig bli för gammal för att spela Terminator, och Robert Patrick hoppas på revansch i den sjätte Terminator-filmen, som James Cameron har utlovat. Samtidigt är han glad för att ingen har bett honom återvända till rollen tidigare:

- Jag gillar Jonathan Mostow, jag har gjort två filmer med McG och jag känner Alan Taylor. Men jag är tacksam för att ingen av dem bad mig komma tillbaka i "Terminator"-uppföljarna. Det som lockar mig är James Cameron. Den filmserien i hans händer... det är filmskapande på en helt annan nivå. Att jobba med honom var en av mina mest otroliga upplevelser som skådespelare.

- Om han vill ha mig tillbaka så skulle jag ge allt. Självklart är jag inte 30 år längre, som jag var då. Det finns saker jag inte skulle klara av nu. Men jag har växt som skådespelare och jag kan nog bidra med mycket nytt i den rollen.
 
 
Filmserien har blivit något manglad med tre uppföljare som aldrig levde upp till fansens högt ställda förväntningar. Nu hoppas vi att James Cameron kan knyta ihop säcken och ge oss filmen vi väntat på sedan "Terminator 2: Domedagen". Så länge bara Sarah Connor spelas av Linda Hamilton och inte Daenerys!

Och när man talar om trollen... I väntan på klarare besked om Terminators framtid återvänder "T2" på bio i augusti. Robert Patrick kommenterar:

- Det är så lätt att göra intervjuer för något som redan har blivit en stor succé. Jag behöver inte sälja filmen. Allt jag kan säga är hur fantastiskt den ser ut digitalt och hur snygg den är i 3D.

- Jag blev helt stum av att se vad han (James Cameron) har gjort med den. Herregud, jag önskar att jag uppskattade hur jag såg ut på den tiden. Jag var rätt snygg!

- Kul också att se hur väl den håller efter så många år. Tidningen Empires läsare röstade fram den nyligen till en av tidernas 25 bästa filmer. Det känns spännande att vara en del av filmhistorien, eller det visste jag ju, men att bli påmind om det är en stor belöning.
 
 
"Terminator 2: 3D" släpps på bio i augusti, tyvärr är det inte klart om det också gäller svenska biodukar.
| 6 juli 2017 15:00 |