Film

Skribent

MovieZine

31 oktober 2017 | 18:00

9 nya skräckfilmer från 2017 att streama redan ikväll

På jakt efter nya rysare till filmkvällen? Här är några av skräckfilmerna du just nu hittar på Netflix, Plejmo, HBO Nordic med flera.
Idag (31 oktober) är det officiellt Halloween, men hela hösten lämpar sig extra bra för rysare med sina långa, mörka kvällar. Vi har vaskat fram några av 2017 års mer omtalade nya skräckfilmer. Inte nödvändigtvis de bästa eller mest skrämmande titlarna... även om det finns flera guldkorn med på listan! Men här ligger fokus på vad som är nytt i skräckgenren för i år - och vad som går att streama på nätet redan idag.
 
Large 96c088906cde365aeef6d8706e9d2007 babysitter
 

The Babysitter (Netflix)

 
En tolvårig grabb ser fram emot en helg ensam med sin snygga barnvakt. Men på natten avslöjas hennes rysliga hemlighet: hon är med i en satanistisk sekt som behöver hans blod. Nu gäller det att slåss för livet! Regissören McG (”Terminator Salvation”) har gjort en underhållande, 80-talsdoftande skräckkomedi - för dig som någon gång drömt om en riktigt blodig ”Ensam hemma”.
 
 

Geralds lek (Netflix)

 
Ett par försöker krydda till sexlivet i en stuga ute i skogen. Men när maken dör kämpar en fastkedjad kvinna för att överleva. ”Att det är hutlöst spännande från första stund är en underdrift. Och då har jag inte ens nämnt de rena skräckinslagen” skriver vår recensent om Stephen King-filmatiseringen.
 
 

Shut In (Viaplay)

 
En barnpsykolog lever isolerad i New England. Mitt i en dödlig vinterstorm måste hon hitta ett sätt att rädda en pojke. Bra skådisar i form av Naomi Watts och Jacob Tremblay (”Room”), men filmens låga betyg - 4,7 på IMDb - visar att den kanske bör undvikas?
 
 

Leatherface (Blockbuster)

 
Prequeln till ”Motorsågsmassakern” är berättelsen om mannen bakom masken. När vi möter honom är han tonåring inspärrad på mentalsjukhus, men lyckas fly med polisen hack i hälarna. ”Välgjord, stundtals både blodig och intensiv, och med en köttig final som lär tillfredsställa fansen” skriver Andreas Samuelson i sin recension.
 
 

A Cure for Wellness (Plejmo, Itunes, SF Anytime)

 
"A Cure for Wellness" är vacker, atmosfärisk och stundtals genuint obehaglig, skrev vår recensent Fanny Degerfelt efter biopremiären i vintras. Dane DeHaan har huvudrollen som en kall Wall Street-karriärist, som skickas till en mystisk kurort i Schweiz för att hämta hem sin chef. Men någonting är väldigt fel… Gore Verbinski (”The Ring”) har regisserat.
 
 

The Bar (Netflix, Plejmo, Itunes)

 
En bar i centrala Madrid. Ett gäng främlingar som inte har träffats förut. Plötsligt hörs skott på torget utanför och en man ligger död på marken. Personerna inne i baren har ingen kontakt med omvärlden, de kan inte ta sig ut, och misstron mot varandra växer. "The Bar" serverar skruvad, spansktalande spänning med både humor och oväntade twistar.
 
 

Get Out (SF Anytime)

 
Årets bästa skräckfilm? Vi tror det! En svart kille följer med sin vita flickvän hem till hennes överklass-föräldrar och är beredd på obekväm stämning. De är dock lite väl välkomnande och trevliga… Vad är det som inte står rätt till bakom den fina fasaden? Jordan Peele har skrivit och regisserat en ruggigt effektiv rysare, som också har plats för skratt och samhällskritik.
 
 

47 Meters Down (Plejmo)

 
Två systrar på semester i Mexiko är fast i en hajbur på havets botten. De har dåligt med syre och till råga på allt simmar stora vithajar runt buren. Med en timme kvar på syret måste de fort komma på hur de ska ta sig upp till ytan... helst oskadda. En ovanligt effektiv hajthriller.
 
 

Like.Share.Follow. (HBO Nordic, premiär 1 november)

 
Youtube-stjärnan Garrett förföljs av ett superfan och stalker, som inte skyr några medel för att komma honom nära. Skräckmästaren Jason Blum står bakom HBO:s nya original-skräckis, om den digitala ålderns skrämmande risker.
 
Har du fler nya skräckfilmer att tipsa om? Lämna en kommentar nedan!
| 31 oktober 2017 18:00 |