Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 april 2023 | 16:00

Nya svenska rysaren ska bli lika ruggig som "The Conjuring" och "The Grudge"

Manusförfattaren Paolo Vacirca berättar vad skräckfans kan vänta sig av Joakim Lundells nya film.
Paolo Vacirca har tidigare arbetat med filmer som Lasse Hallströms thriller "Hypnotisören" och senast rysaren "Feed", producerad av Joakim Lundell. Nu fortsätter samarbetet mellan Vacirca och Lundell på ännu en svensk genrefilm - en spökskräckis i äkta "The Conjuring"-anda.
 
Häromdagen kunde MovieZine presentera de första detaljerna om "Canceled". Här kommer vi att få följa en grupp paranormala utredare med ett populärt Youtube-konto som blir canceled när deras program avslöjas som fejk. Kan en livesändning från Sveriges läskigaste spökhus rädda dem?
 
Vacirca har skrivit manus till "Canceled" tillsammans med Henry Stenberg. För MovieZine berättar han mer om vad filmen ska bjuda på: 
 
- "Feed" var en svensk take på slasher med en twist. Med "Canceled" gör vi en rysare i stil med The "Conjuring" och "The Grudge". Det är mycket svårare. För det är lätt att skriva att någon "plötsligt hoppar fram och hugger". Det är mycket svårare att skriva en hel sekvens som får nackhåren att resa sig, säger manusförfattaren.
 
Vincent Grahl från "Feed" gör huvudrollen även i "Canceled".
 
Inspelningen av "Canceled" är nu igång med Oskar Melander ("Andra sidan") i registolen. Planen är att göra "en film så läskig att publiken inte klarar av att se den på bio".
 
- Lundell som kreativ producent har en fantastisk vision om vad det är för typ av skräckfilm han vill se på bio. Han har idéer och tankar och har sett minst lika mycket skräck som vi. Henry och jag älskar genren och vi har verkligen gjort vårt bästa för att skriva ett manus som ger det publiken förväntar sig men inte så som de förväntar sig det, berättar Paolo Vacirca.
 
"Canceled" får svensk biopremiär i höst.
| 1 april 2023 16:00 |