exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

30 mars 2023 | 11:00

Joakim Lundell berättar om nya skräckfilmen - inspirerad av ”Spökjakt”

"Feed" var bara början. Nu startar inspelningen av "Canceled" - och Joakim Lundell vill producera två nya filmer om året.
I dagarna började inspelningen av ”Canceled”, Joakim Lundells andra skräckfilm som producent efter förra årets biosuccé ”Feed”.
 
Den kände influencern berättade på Instagram att storyn är inspirerad av det populära tv-programmet ”Spökjakt” och dyker djupare in i den paranormala subgenren. Nu kan MovieZine släppa nya detaljer samt de första inspelningsbilderna från filmen som har Vincent Grahl ("Feed") och Fanny Klefelt ("Alena") i rollistan.
 
- När vi besöker platserna i "Spökjakt" så önskar man många gånger att de mer kändes som ett klassiskt ”spökhus”, eller att det hände mer än det vi upplever i programmet. Därför ville jag skapa en film där bara fantasin kan sätta gränser, säger Joakim Lundell till MovieZine.
 
 

Paranormala utredare blir canceled

 
Filmen kretsar det paranormala utredningsteamet ”Gone Ghosting” och deras ledare Alex (Vincent Grahl). Teamet har i många år varit omåttliga populära och tjänat miljoner på sina live-sändningar och på att sälja merch.
 
Men en dag lämnar deras kameraman gruppen och läcker bevis på att Alex fabricerat flera av händelserna.
 
Hela gruppen blir canceled - inklusive de ovetande medlemmarna. Här finns Lise (Fanny Klefelt) som startade gruppen tillsammans med Alex och har en komplicerad relation med honom. I gruppen ingår även mediumet Catta (Felicia Kartal) som inte skyr några medel för att stå i fokus, och Sandro (William Wasberg) som genuint brinner för att dokumentera det paranormala och försöka dokumentera att det finns energier från andra sidan. Ny ombord är Polly (Emma Valev), en ung tjej som bär på väldigt mycket sorg sedan hennes tvillingbror gick bort i en trafikolycka.
 
När gruppen tappar alla sina sponsorer och många abonnenter beslutar sig Alex för att livesända en spökjakt för att bevisa att allting är äkta. Han söker upp en plats som ingen någonsin utrett där legenden säger att alla som varit i huset har dött.
 
De får självklart ingen tillåtelse att filma där från ägaren av marken. Men de bestämmer sig för att ta med all teknik de äger, bryta sig in och göra den fetaste sändningen någonsin live.
 
 

Vill producera två genrefilmer om året

 
- Denna gång vill jag verkligen göra en betydligt mer renodlad skräckfilm med fokus på det paranormala. Och jobba med att sätta en obehaglig känsla redan från start som ska växa hos åskådaren genom hela filmen, berättar Lundell för MovieZine.
 
- Målet är att skapa en film som är så läskig att den är svår att klara av att se på bio. Och att göra revolution med svensk film. Dels i kvalitet och att visa att vi kan svensk genrefilm. Men även hastigheten att producera film.
 
Lundells mål är att producera två filmer om året, och att de ska hålla bättre kvalitet än filmerna som tar 2-3 år att göra. Det ska bli kommersiella filmer gjorda "för publiken och inte finrummen".
 
- Jag har lärt mig så otroligt mycket genom arbetet med "Feed" och känner att jag kan använda dessa byggstenar för att göra en ännu bättre film, säger Joakim Lundell.
 
För regin i "Canceled" står Oskar Melander, som tidigare gjort den svenskas spökrysaren "Andra sidan". Filmen produceras av SCG tillsammans med Lumiverse AB och Nordisk Film. Planen är en biopremiär redan i augusti 2023.
| 30 mars 2023 11:00 |