Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 maj 2015 | 23:00

Nya skådisar aktuella för "Rogue One"

Filmen kan just ha landat en grym skurk.
Det är Variety som rapporterar att de enligt uppgifter fått veta vilka skådespelare som kommer göra sedan tidigare klara Felicity Jones ("The Theory of Everything") sällskap i galaxen långt, långt borta.

Ben Mendelsohn ska vara klar för att spela filmens huvudskurk, och för alla fans av hans insatser i bland annat "The Place Beyond the Pines" och "Bloodline" är det väldigt goda nyheter. Han har ryktats till filmen en längre period nu, men det har varit okänt vilken roll han varit påtänkt för. Utöver Mendelsohn uppges även Diego Luna och Riz Ahmed vara klara för roller i "Star Wars"-spinoffen. Luna är kanske mest känd för sin insats i "Elysium", där han spelade den ljusskygge Julio, men han har medverkat i mängder av filmer och är även en mycket kvalificerad regissör och producent. Riz Ahmed känner vi igen från "Nightcrawler", där han spelade mycket hunsad och utnyttjad medhjälpare till Jake Gyllenhaals karaktär Lou Bloom. Både Luna och Ahmed ska vara aktuella för roller som rebeller, likt Felicity Jones roll.

En skillnad som krupit fram i dagern nu gentemot övriga "Star Wars"-filmer är att "Rogue One" ska hushålla en större skådespelarensemble, och "12 fördömda män" och "Rädda menige Ryan" nämns som förebilder i det hänseendet.

Det är värt att notera att inget av det här ännu har blivit bekräftat från officiellt håll (förutom Felicity Jones medverkan då), så ta informationen med en nypa salt tills vi vet med säkerhet.

"Star Wars: Rogue One" regisseras av Gareth Edwards och får svensk biopremiär den 16:e december år 2016.

Vad tycker ni om ensemblen till "Rogue One" såhär långt?
| 13 maj 2015 23:00 |