Serie

Skribent

MovieZine

25 september 2019 | 15:00

Nya "Hamilton" får premiär på nyårsdagen 2020

"Kon-Tiki"-skådisen Jakob Oftebro spelar unge agent Carl Hamilton i C Mores nya tv-serie.
Under sommaren kom beskedet att Carl Hamilton skulle återvända i en ny tv-serie och nu meddelar C More att man har spikat premiärdatumet till nyårsdagen 2020.
 
I "Hamilton" gestaltar Jakob Oftebro ("Kon-Tiki") en kraftfull, karismatisk och mystisk agent. I C Mores pressutskick beskrivs thrillerserien som "en actionfylld berättelse som tar avstamp i den tid vi nu lever i och som ställer frågor som vem man egentligen kan lita på och vad värdet av lojalitet är när syftet är dunkelt?"
 
Huvudrollsinnehavaren Oftebro kommenterar:
 
- Det var superintressant att få gå in i rollen som Hamilton och att få spela honom från det att han kommer tillbaka till Sverige efter en lång tid i USA, att få vara med från början av hans karriär och att förstå och förklara vad som format honom till den han är i filmerna.
 
I kölvattnet av en serie bombningar och cyberattacker i Stockholm kämpar SÄPO för att hitta organisationen bakom dåden. Carl Hamilton, som återvänt till Sverige efter många års hemlig utbildning i USA, återgår till den militära specialenheten OP5. Samtidigt identifieras han som en eventuell misstänkt av säpo-agenten Kristin Ek (Nina Zanjani) som bestämmer sig för att inte släppa honom ur sikte. Jagad av sitt förflutna misstänks Hamilton snart, inte bara för inblandning i terrorhandlingarna utan även för att vara dubbelagent åt CIA.
 
Under Hamiltons och Eks jakt på förövarna utanför Sveriges gränser, upptäcker de att det finns oväntade intressen bakom attackerna – en organisation som utnyttjar falska nyheter, främlingsfientlighet och terrorism för helt andra syften än man tidigare trott. Det är det nya kalla kriget: när lojaliteter sätts på prov tvingas Hamilton välja vilken framtid som är bäst för sitt land i en tid där multinationella affärsintressen är de nya ideologierna.
 
Förutom Jakob Oftebro och Nina Zanjani ("Wallander") syns även Katia Winter, Krister Henriksson, Thomas Hanzon, Jörgen Thorsson, Suzanne Reuter, Peter Andersson och Annika Hallin i rollistan.
 

Kolla in de sju första bilderna från "Hamilton" i galleriet.

 
Efter C More-premiären på nyårsdagen 2020 kommer "Hamilton" att visas på TV4 under januari 2020.
| 25 september 2019 15:00 |