Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juni 2019 | 22:00

C Mores nya "Hamilton"-serie har börjat spelas in

Med förväntad premiär av den nya yngre versionen av Carl Hamilton redan i slutet av 2019.
Cineuropa rapporterar att inspelningarna av C Mores efterlängtade nya tv-serie "Hamilton", om en ung Carl Hamilton, har börjat spelas in i Litauen. Efter att tidigare ha spelats av både Peter Stormare och Mikael Persbrandt kommer titelrollen denna gången att axlas av den norska skådespelaren Jakob Oftebro ("Kon-Tiki").
 
Den tio avsnitt långa säsongen, baserad på Jan Guillous "Hamilton"-böcker, kommer att utspela sig i Sverige, Ryssland, Tyskland och USA. Handlingen kommer att kretsa kring en mordutredning ledd av Carl Hamilton, där det snart står klart att mordfallet verkar ha något att göra med en rad cyberattacker som terroriserat olika delar av Skandinavium.
 
Peter Stormare som Carl Hamilton i långfilmen "Hamilton" från 1998.
 
Utöver Oftebro i huvudrollen är även Katia Winter, Chris Austin och Nigel Barber klara för olika roller. Bakom kameran hittar vi regissören Erik Lejonborg ("Farang"), som kommer att regissera hela säsongen, medan manuset har adapterats av Matthew Reeve, Petter S. Rosenlund och Jonas Vesterberg.
 
Inspelningarna förväntas vara klara i juli (och sägs ha pågått sedan i maj) med en planerad premiär på C More i slutet av 2019. Serien kommer även att sändas på TV4 i början av 2020. 
 
Kommer du att ge den nya "Hamilton"-serien en chans i vinter? Kommentera gärna nedan! 
| 14 juni 2019 22:00 |