Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 november 2021 | 15:30

Ny dokumentär berättar historien om hur Xbox skapades

I samband med att spelkonsolen Xbox fyller 20 år släpper Microsoft en dokumentärserie om hur maskinen skapades.
I måndags var det tjugo år sedan Xbox släpptes (även "Halo"-serien), vilket Microsoft firar med en kommande dokumentärserie i sex delar om hur maskinen kom till.
 
Serien heter "Power On: The Story of Xbox" och släpps på Youtube den 13 december. 
 
 
Så här lyder den officiella beskrivningen: "Xbox existerade nästan inte. Ta reda på varför i den här serien som går bakom kulisserna och tar dig tillbaka till den planlösa början av Microsofts spelkonsol. Det här är den aldrig tidigare berättade historien om människorna bakom lådan, glitchar och allt". 
 
Det är alltid kul att höra historien om hur ett spel eller en konsol kom till, så det här blir nog bra - så länge det inte är tillrättalagt och skarvat med tanke på att den produceras av Microsoft själva. Förhoppningsvis berättar den hela historien, med "glitchar och allt". 
 
 
Sedan den första Xbox-konsolen släpptes den 15 november 2001 har Microsoft gett oss Xbox 360, Xbox One och Xbox Series S/X. För några år sedan lanserade de prenumerationstjänsten Game Pass, som ger dig tillgång till hundratals både nya och gamla spel för en månadskostnad. 
 
För några år sedan släppte Netflix dokumentärserie "High Score", som går igenom spelhistorien från början till modern tid. För några månader sedan kom även SVT-serien "Det svenska spelundret"
 
Kommer du titta på "Power On: The Story of Xbox"? Vilken är den bästa speldokumentären?
| 17 november 2021 15:30 |