Film

Skribent

Anders Eklöf

16 mars 2022 | 16:30

Nu kan du se Oscarsnominerade "Nightmare Alley" på Disney+

Guillermo del Toros snygga och spännande Oscarsnominerade film "Nightmare Alley" har dykt upp på streamingtjänsten Disney+.
Tidigare i år hade filmen "Nightmare Alley" av Guillermo del Toro biopremiär, som är nominerad i 4 kategorier på Oscarsgalan - bland annat "bästa film".
 
Filmen bygger på en roman med samma namn och följer en bedragare (Bradley Cooper) som bestämmer sig för att ge sig på den rika eliten i 1940-talets New York, med hjälp av bland annat en mystisk psykiater (Cate Blanchett).
 
 
Nu kan vi berätta att filmen är tillgänglig att se på streamingtjänsten Disney+, vilket är den senaste storfilmen som går raka vägen från bioduken. Nyligen kom även "West Side Story" och även "Döden på  Nilen" släpps den 30 mars.
 
 
 
Förutom Bradley Cooper och Cate Blanchett ser vi Rooney Mara, Toni Collette, Willem Dafoe och Richard Jenkins i den stjärnspäckade rollistan.
 
"Nightmare Alley" är som sagt nominerad till "bästa film" på Oscarsgalan 2022, men även i kategorierna "bästa foto", "bästa kostym" och "bästa produktionsdesign". Vi på MovieZine gav filmen betyget 3 av 5 med motiveringen "en fascinerande historia som tyvärr är lite för lång och förutsägbar för att bli sådär riktigt vass".
 
Ska du se "Nightmare Alley" på Disney+?
| 16 mars 2022 16:30 |