Film

Skribent

MovieZine

28 februari 2022 | 13:00

Två Oscarsfavoriter släpps nu på streaming

Idag landar feelgood-dramat "CODA" på video-on-demand, och på onsdag kan du fånga Spielbergs musikal "West Side Story" på Disney+.
En ganska bra vecka för alla filmälskare: två av årets stora Oscarsfavoriter släpps nu på streaming och video-on-demand. 
 
Feelgoodfilmen"CODA" har skördat stora framgångar sedan sin festivalpremiär i Sundance i början av 2021, där den vann flera tunga priser. Sian Heder är regissören och manusförfattaren bakom detta fina coming-of-age-drama om hur det är att växa upp som hörande i en döv familj. Filmen - nominerad till 3 Oscars - är för övrigt en remake av fransk-belgiska "Familjen Bélier" från 2014. 
 
"CODA" lanserades i stora delar av världen som en originalfilm på Apple TV+, men här i Sverige blev det en ordinarie biopremiär förra hösten. Idag släpps den som digital köpfilm och kan ses på tjänster som SF Anytime och Blockbuster.
 
 
"West Side Story" är titeln på en klassisk, storslagen musikal från 1960-talet som nu får nytt liv i regi av Steven Spielberg. Historien följer två bråkande gatugäng i New York, och en omöjlig kärlek som blommar upp i betongkvarteret när Tony möter Maria, syster till en rival. 
 
Med sju nomineringar är "West Side Story" en av storfavoriterna inför årets Oscarsgala. I december gick den upp på bio och redan på onsdag kan den streamas på Disney+.
 
 
| 28 februari 2022 13:00 |