Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 december 2017 | 23:50

Nu har "House of Cards" öde äntligen avgjorts av Netflix

Den sjätte, och sista, säsongen av "House of Cards" kommer att bli av - inspelningarna drar igång under början av 2018.
Det har blivit en hel del turer kring "House of Cards" vara eller inte vara, sedan anklagelserna mot Kevin Spacey väcktes i oktober. Först gick Netflix ut och meddelade att den sjätte säsongen kommer att bli den sista, en dag senare att de arbetade på flera olika spinoff-lösningar och därefter att Kevin Spacey sparkades helt från samtliga Netflix-projekt.
 
Frågan för "House of Cards" blev givietvis hur de skulle kunna koka ihop en sista säsong - utan seriens huvudperson med i den. Inspelningarna av den sjätte säsongen hade redan börjat när anklagelserna mot Spacey väcktes, men stängdes ned redan samma dag. Sedan dess har alla som varit anställda av serien fått gå hemma (med betalt visserligen) - utan att veta om de skulle få komma tillbaka. 
 
Idag meddelade slutligen Ted Sarandos, ansvarig för Netflix katalog av tv-serier och filmer, att de har kommit överens med seriens producenter om att ge "House of Cards" en ordentlig avslutning, enligt ett uttalande till Variety.
 
 
Den sista säsongen av "House of Cards" kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, några färre än de normala tretton avsnitten per säsong som vi är vana vid. Även om lösningen kring Kevin Spaceys bortfall från serien inte nämndes, antas Robin Wright själv få axla huvudrollen under den avslutande säsongen. Med tanke på spinoff-planerna är det såklart även möjligt att de på något sätt kommer att försöka arbeta in en smidig övergång till den eventuella fortsättningen vi kommer att få, efter att originalserien har avslutats.
 

Läs också: 15 Hollywood-män som har ställts till svars under hösten

 
Nu är givetvis frågan, kommer du att ge den sista säsongen av "House of Cards" en chans - trots att Frank Underwoods dagar nu officiellt är över? Kommentera gärna nedan!
| 4 december 2017 23:50 |