Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 november 2017 | 08:00

Netflix sparkar Kevin Spacey från både "House of Cards" och "Gore"

Det må vara en hel säsong av "House of Cards" kvar, men Kevin Spaceys (och Frank Underwoods) dagar hos Netflix är nu officiellt över.
Tidigare under fredagen läckte obekräftade uppgifter från Netflix att producenterna bakom "House of Cards" såg över möjligheterna att skriva ut Kevin Spaceys karaktär, ur den sista säsongen av serien, genom att döda Frank Underwood.
 
Några timmar senare gick Netflix ut och bekräftade att de sparkar Spacey från både "House of Cards" och kommande Gore Vidal-filmen "Gore" (i vilken Spacey skulle ha spelat titelkaraktären), rapporterade Variety.
 
Stormen kring Kevin Spaceys och "House of Cards" öde tog fart för en knapp vecka sedan, då skådespelaren Anthony Rapp anklagade Spacey för att ha försökt utnyttja honom sexuellt, efter en fest i Spaceys lägenhet när Rapp bara var 14 år gammal.
 
Då händelsen med Rapp skedde för mer än 30 år sedan har många av Spaceys fans velat ge honom en andra chans. Netflix drog däremot genast i handbromsen och stängde ner inspelningarna av "House of Cards" på obestämd tid. Efter detta ska uppgifter kring att Spacey även har betett sig opassande under tiden för inspelningarna av serien dykt upp, vilket gör att Netflix nu helt klipper banden med skådespelaren. 
 
 
Redan innan nyheten om Spaceys avskedande kablades ut, har många hoppats på att Robin Wrights karaktär (Claire Underwood) ensam ska få ta över som "House of Cards" huvudkaraktär. Händelserna i det sista avsnittet, av den senaste säsongen, har redan antytt att hennes roll skulle bli avsevärt större i den avslutande säsongen.
 
Netflix meddelade att Spacey inte kommer att ha någon del i den sista säsongen av serien alls, men att över 300 personer är anställda i direkt anslutning till "House of Cards". De vill inte straffa alla andra, för Spaceys beteende, genom att lägga ned serien innan den sista säsongen har färdigställts.
 
Det verkar därför högst troligt att Frank Underwood-karaktären (Kevin Spacey) på något vis kommer att dödas inför den sista säsongen, för att låta Claire Underwood (Robin Wright) själv ta över som seriens huvudkaraktär.
 
 
Gällande Netflix-långfilmen om Gore Vidal är det ännu oklart om den kommer att bli av eller inte, sannolikt lär rollen ersättas av en ny skådespelare då inspelningarna av filmen ännu inte har påbörjats.
 

Läs också: Minst 3 nya "House of Cards"-spinoffer under utveckling hos Netflix

 
Med alla korten på bordet, tycker du att Netflix har agerat rätt i den här situationen med Kevin Spacey? Kommentera gärna nedan.
| 4 november 2017 08:00 |