Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 januari 2021 | 09:00

Nu finns Marvel-serien "WandaVision" äntligen att se på Disney+

Efter en pandemi-lång väntan är Marvel Studios Fas 4 av MCU officiellt igång - superhjälteåret 2021 kan äntligen börja.
Pandemiåret 2020 var det första sedan 2008 som inte bjöd Marvel-fansen på någon fortsättning i det enormt populära Marvel Cinematic Universe (MCU). Inledningsvis var planen att "Black Widow", "The Falcon and the Winter Soldier" och "WandaVision" skulle ha fått premiär redan ifjol, men pandemin tvingade MCU-arkitekten Kevin Feige att tänka om.
 
- Gör er redo för något nytt och annorlunda. Disney+ ger oss nya möjligheter att expandera rent kreativt. Det oväntade har alltid hjälpt oss på Marvel Studios. Och jag är stolt över att det här blev vår första serie, för den är så modig och vågad och annorlunda, förklarade Feige under en presskonferens tidigare under veckan
 
"WandaVision" låter oss följa Elizabeth Olsens och Paul Bettanys Marvel-karaktärer i en minst sagt annorlunda och sitcom-inspirerad miniserie, som i slutändan kommer att knytas ihop med den kommande Marvel-filmen "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" på något sätt.
 
  
 

Fler Marvel-serier är på väg

 
Tanken med Marvel-serierna hos Disney+ är att de ska vara en lika självklar och påkostad del av MCU som de redan framgångsrika långfilmerna, men att man ska få en chans att berätta andra typer av berättelser som inte riktigt passar in i långfilmsformatet. Baserat på vad vi har sett hittills ur säsongen, så råder det ingen tvekan om att "WandaVision" uppfyller den önskan och mycket mer.
 
Senare under året kommer vi även att kunna ta del av Marvel-serierna "The Falcon and the Winter Soldier" (mars), "Loki" (maj), "What If...?" (i sommar), "Hawkeye" och "Ms. Marvel" (båda i höst) hos Disney+. Under nästa år dyker det upp ännu fler, så det är nog bäst att försöka hänga med från början!
 

Skaffa Disney+ för 69 kr/månad

 
En prenumeration på Disney+ kostar 69 kr i månaden eller 689 kr för ett helår. Som prenumerant får du tillgång till tusentals timmar av underhållning, med filmer och serier från Marvel, Disney, Pixar, Star Wars och mer. Disney+ kan streamas via datorn, mobilen, paddan, spelkonsoler och smart-TV:s, och du kan skapa profiler för hela familjen. 
 
| 15 januari 2021 09:00 |