EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2015 | 17:15

Noomi Rapace om att spela Lisbeth Salander en fjärde gång

"Jag ser ingen anledning till att gå tillbaks till den rollen."

Efter Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes" är det dags för fortsättningen, nu skriven av David Lagercrantz. Och självklart är superhackern Lisbeth Salander tillbaka in action. 

Men räkna inte med att se Noomi Rapace upprepa rollen som sköt iväg hennes karriär till skyarna. 

- Jag har svårt att se det. Om alla förutsättningar skulle kännas perfekta, och det skulle kännas rätt just då, så skulle jag överväga det. Men jag gav Lisbeth mitt liv och mitt hjärta, min själ, i ett och ett halvt år. Det var otroligt krävande. Det var ett tydligt kapitel i mitt liv. Jag vet inte om det finns någon anledning att gå tillbaks till det. 

Noomi Rapace berättar för MovieZine att hon inte har läst boken än. Men vad skulle krävas för att tacka ja till en fjärde filmatisering?

Det skulle vara om jag upptäcker något som jag tror inte finns i det. Att det är en filmskapare som har en vision som jag inte har sett förut. Jag förstår inte i nuläget varför jag skulle göra det. Men jag kan ha fel, jag har haft fel förut, skrattar Noomi.

En längre intervju med Noomi Rapace, om bioaktuella "Child 44" och kommande filmroller som "Prometheus 2", kommer upp på MovieZine i veckan.
| 27 april 2015 17:15 |