Film

Skribent

Josefine Krischausky

8 oktober 2022 | 13:00

Nicholas Hoult ansluter till Robert Eggers "Nosferatu"

Kort efter att Bill Skarsgård blev klar för huvudrollen, fortsätter ensemblen i "The Northman"-regissörens nästa projekt att ta form.
Rollistan för Robert Eggers remake av "Nosferatu" börjar, till slut, ta allt mer form. Deadline rapporterar att Nicholas Hoult just nu förhandlar om att ansluta till filmens ensemble, i en ännu okänd roll. 
 
Eggers "Nosferatu" har beskrivits som en nytolkning av den klassiska, gotiska skräcksagan, där en ung kvinna blir förföljd av en transsylvansk vampyr i 1800-talets Tyskland. Förra veckan stod det klart att Bill Skarsgård gör filmens titelroll, medan Lily-Rose Depp förväntas spela den unga kvinnan.
 
Originalversionen av "Nosferatu" hade premiär för ett helt sekel sedan, år 1922, i regi av tyske F.W. Murnau. Eggers, hyllad för sina skräckfilmer "The Witch" och "The Lighthouse", har haft planer på en nyfilmatisering sedan 2016, men projektet lades på is medan han fokuserade på den brutala vikingafilmen "The Northman". 
 
Hoult, sedan tidigare känd för sina roller i bland annat "Skins", "Warm Bodies" och "Mad Max: Fury Road", har på senare tid kunnat ses i actionthrillern "Those Who Wish Me Dead" och den historiska dramaserien "The Great". Skådespelaren är närmast aktuell i den svarta skräckkomedin "The Menu", som har svensk premiär i november. 
| 8 oktober 2022 13:00 |