Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 september 2022 | 21:05

Bill Skarsgård tar huvudrollen i Robert Eggers "Nosferatu"

Spelar mot Lily-Rose Depp i Robert Eggers nyversion av den gotiska skräckklassikern.
Det ser ut som att Robert Eggers planer på en "Nosferatu"-remake har återuppstått. Den här gången med ingen mindre än Bill Skarsgård i titelrollen.
 
Deadline skriver att Skarsgård kommer att få Lily-Rose Depp som sin motspelare. Den här "nytolkningen" beskrivs som en gotisk saga om besatthet, och följer en plågad kvinna som blir förföljd av en vampyr i 1800-talets Tyskland.
 
Large 2ab12cc78d6066346a137b2c328f9066 nosferatu
Max Schreck i tyska stumfilmsklassikern "Nosferatu" från 1922.
 
"Nosferatu" är ett passionsprojekt för Eggers, skräckregissören som hyllats för filmer som "The Witch" och "The Lighthouse".
 
Han har försökt få till filmen i flera år, senast med Anya Taylor-Joy och Harry Styles i rollistan. När det föll isär gjorde han vikingafilmen "The Northman" istället - där Bill Skarsgård faktiskt skulle göra en av rollerna. Svensken blev tvungen att hoppa av på grund av schemakrockar:
 
- Corona kom i vägen och sen blev jag tvungen att välja: ”Clark” eller ”The Northman”? Och jag var tvungen att välja ”Clark”. Det var en betydligt större utmaning och resa för mig än att göra en mindre roll i ”The Northman”. Det hade varit skitcoolt att jobba med Eggers, berättade Skarsgård för MovieZine bara häromveckan.
 
| 29 september 2022 21:05 |