Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 september 2023 | 09:00

Netflix har just skickat ut sin sista dvd

Bröderna Coens Oscarsvinnande western fick markera slutet på en 25-årig era.
Netflix är för oss flesta mest känd som den där streamingtjänsten som kostar alldeles för mycket, visar en massa skräp och låter oss scrolla i evigheter medan vi väntar på nya "Stranger Things". Helt enkelt en revolution vi inte kan eller vill vara utan.
 
Men du känner säkert till att allting började med dvd-filmer. Långt innan internet var snabbt nog för att streama film grundades Netflix med en idé om att förse amerikanska hushåll med underhållning direkt i brevlådan. Man började år 1998 och affärsmodellen höll, otroligt nog, i ett kvarts sekel.
 
Oscarsvinnaren "True Grit" blev den sista dvd-filmen att skickas ut. Filmen finns inte att streama på Netflix.
 
Nu är det roliga över. Igår, den 29 september, skickades den allra sista dvd:n från Netflix lager i Fremont. Företagens VD Ted Sarandos förevigade ögonblicket på Instagram där han tackar hela teamet som "förändrat människors liv". Vi får hoppas att de inte går och blir arbetslösa på måndag?
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ted Sarandos (@tedsarandos)

 
"De här ikoniska röda kuverten var så älskade att vi skickade ut över 5 miljarder till stora och små städer, som annars inte hade haft tillgång till det breda filmutbudet", skriver Sarandos.
 
Den sista filmen som skickades ut? Bröderna Coens western-remake "True Grit" från 2010, berättar Deadline. (Den måste skickas tillbaka till Netflix senast 27 oktober.)
 
 
| 30 september 2023 09:00 |