Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2017 | 10:00

Lugn, Han Solo kommer inte byta namn i Han Solo-filmen

Lucasfilms högsta chef reder ut rykten - och berättar att nästa spinoff-film kan avslöjas redan i sommar!
Kathleen Kennedy har haft fullt upp under den gångna helgens Star Wars Celebration i Orlando… med att reda ut många av de rykten som florerat på sistone.

Nej, Carrie Fisher kommer inte att medverka i ”Episod IX”, som Fishers bror fick för sig. Det gjorde Kennedy klart för några dagar sen.

Hon har också kommenterat på vad Bob Iger, Disneys VD, sa om att Han Solo kanske inte heter Han Solo. ”Vi kommer få veta hur han fick sitt namn”, sa Iger under en föreläsning för några veckor sen. Det handlar alltså inte om att Han egentligen heter något helt annat, vill Kennedy förtydliga.

- Jag är inte säker på att det var vad Bob menade. Det finns mer kring Han Solos namn, men det är inte så att det inte är hans namn. Det är ju uppenbart hans namn och kommer alltid vara det, säger Kathleen Kennedy med ett skratt till MTV.

Vad tror ni? Jag undrar om Han Solo kommer visa sig vara något av ett smeknamn, em smidig förkortning som han tog till sig för att det lät coolt. Kanske heter han egentligen Hannibal Solokrautzewitz och har fått stå ut med mobbing och felstavningar under hela sin uppväxt. Vem vet. Vi lär få klarhet i detta mycket fascinerande namn-mysterium redan i maj 2018, då spinoffen om unge Han Solo landar på bio.
 
 
På tal om spinoffs. Efter framgångarna med ”Rogue One” (över en miljard dollar i biointäkter världen över!) är det titellösa Han Solo-äventyret näst på tur, men Disney och Lucasfilm har mycket större planer än så. Det är mer eller mindre spikat med en ny hemlig film år 2020.

Frågan är bara vem eller vad nästa spinoff ska fokusera på? Och när avslöjas det? Återigen är det MTV som har svaret:

- Jag tror vi närmar oss. Jag hoppas vi kan avslöja det någon gång i sommar. Jag vill aldrig förutspå den kreativa processen för den är sin egen grej, vi är mitt uppe i diskussioner just nu.

Rykten har gått om Boba Fett, Obi-Wan Kenobi och till och med en ung Yoda. Det saknas inte spännande historier eller karaktärer i Star Wars-universum, om man säger så. Vi kan få veta mer inom bara några månader.
 

Se också den rörande hyllningsfilmen till Carrie Fisher som släpptes i helgen...

| 18 april 2017 10:00 |