Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 mars 2017 | 07:00

Tänk om Han Solo inte är Han Solos riktiga namn?

Disney-chefens uttalande förbryllar ”Star Wars”-fans. Ska karaktären avslöja en välbevarad hemlighet nästa år?
Sedan Harrison Ford gjorde debut i rollen i ”Stjärnornas krig” år 1977, har Han Solo utan tvekan blivit ett av populärkulturens största namn. Ett namn som kan visa sig vara antaget. 

Enligt Disney-chefen Bob Iger, som för närvarande övervakar inspelningen av den kommande Han Solo-spinoffen, kan rymdsmugglaren egentligen heta något annat, rapporterar flera medier.

Iger berättade om den kommande filmen under en föreläsning, när han i förbifarten släppte nyheten som chockat internet.

- Filmen kommer börja med Han Solo när han är 18 år gammal, och följa honom tills han blir 24. Där händer en del viktiga saker i Han Solos liv, som att han blir ägare av ett speciellt fordon och möter en speciell Wookiee, allt det händer i filmen.

- Men ni kommer också att upptäcka hur han fick sitt namn, säger Iger.

Låt det sjunka in en stund. Är Han Solo inte hans riktiga namn? Har vi levt i en lögn i 40 år? Enligt Hans bakgrundshistoria, som berättats utanför filmerna, har han blivit föräldralös som barn innan han blev småkriminell och smugglare. En ny identitet kan definitivt passa in på den profilen.Det finns såklart mycket annat att se fram emot i Han Solos solo-äventyr, som att vi får se hur han vann Millennium Falcon från Lando Calrissian (Donald Glover). Alden Ehrenreich ("Hail Caesar!") tar över den ikoniska huvudrollen. Här medverkar också Woody Harrelson och Emilia Clarke.

Phil Lord och Chris Miller regisserar filmen som uppenbarligen har en del stora frågor att besvara. Han Solo-filmen (som fortfarande saknar en officiell titel) flyger in på biodukarna den 25 maj 2018.

Själv har jag alltid hoppats att "Han Solo" bara är ett nick, ett artistnamn om man vill, valt av honom för att kamouflera ett mer svensson-trist "Hans-Olof".  Om ingen har bättre förslag så lever jag gärna kvar i den fantasin ett tag till.

Vad tror ni att Han Solo heter egentligen? Eller har Igers citat bara misstolkats på nätet? Kommentera nedan.
| 24 mars 2017 07:00 |