Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 februari 2017 | 19:00

Spana in Han Solo-gänget på första inspelningsbilden

Trångt och mysigt ombord på Falken i den första officiella bilden från nästa ”A Star Wars Story”.
Inspelningen av Han Solo-spinoffen har börjat! I måndags rullade kamerorna igång i anrika Pinewood Studios i England. Bakom spakarna sitter Phil Lord och Chris Miller (”21 Jump Street”, ”Lego-filmen”) och idag får vi en första bild på regissörsduon tillsammans med ett glatt skådespelargäng.

Alden Ehrenreich spelar Han Solo i unga år, och Donald Glover har fått rollen som Lando Calrissian. Bland annat sägs det att vi ska få se hur de två träffades, och vad som hände när Lando förlorade sitt kära rymdskepp Millennium Falcon till Han i ett kortspel.Trängs i cockpiten gör också Woody Harrelson, Emilia Clarke (”Game of Thrones”) och Phoebe Waller-Bridge (”Broadchurch”). Värt att notera är att finske Joonas Suotamo helt tar över rollen som Chewbacca (som han delade med Peter Mayhew i "The Force Awakens"). På bilden saknas Thandie Newton (”Westworld”). 

- Att se så inspirerade människor från hela världen, med deras unika röster, samlas för att skapa konst, det är inget mindre än ett mirakel. Vi är rörda och riktigt tursamma, säger Lord och Miller till StarWars.com.

Han Solo-filmen saknar ännu en officiell titel, men kommer hursomhelst heta något med "A Star Wars Story" - precis som vinterns Star Wars-spinoff "Rogue One".

Solo, Chewbacca och resten flyger in på bio den 25 maj 2018.
| 21 februari 2017 19:00 |