Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

12 november 2013 | 10:01

Nästa TV-serie från "The Walking Dead"-skaparen

Robert Kirkman, mannen bakom "The Walking Dead" har sålt in ytterligare en serie... som ska bli TV-serie. Exorcism-dramat "Outkast".

Det är den amerikanska kabelkanalen Cinemax som vunnit budgivningen på "Outkast", ett drama baserat på Kirkmans kommande seriealbum med samma namn. Detta har The Hollywood Reporter snokat reda på.
Dealen Cinemax gjort betyder att om de inte går vidare med manuset Kirkman levererar, kommer de få böta stora pengar.

Serien (och den eventuella TV-serien) handlar om Kyle Barnes, som sedan barnsben varit besatt (alltså av onda andar à la "Exorcisten", inte av att samla frimärken). Som vuxen försöker han hitta svaren till varför just han drabbats av denna plåga, men det han uppdagar kan betyda världens undergång... 

"Trots framgångarna med "The Walking Dead" så är "Outkast" bara min andra utflykt i skräckgenren. Jag tror att Kyle Barnes är precis lika intressant som Rick Grimes och demonisk besatthet är mycket mer skrämmande än zombier - så det här kommer bli kul", säger Kirkman.

Cinemax ägs av HBO, så räkna med att om det blir något av "Outkast" kommer serien att kunna ses via HBO Nordic så småningom.

| 12 november 2013 10:01 |