Film

Skribent

MovieZine

4 april 2022 | 20:00

MovieZines läsarsiffror ökade med 33 procent

Nya trafikrekord! Sveriges största filmsajt lockar nu närmare 2 miljoner läsare per månad.
MovieZine.se fortsätter att leverera starka läsarsiffror. Efter all-time-high-rekordet under julhelgen visar den uppåtgående trenden inga tecken på att avta. 
 
• Januari blev en ny rekordmånad för oss med över 2 500 000 besök på sajten. Det är 800 000 fler än i januari 2021, en ökning på 47%.
 
• Antalet unika läsare i januari låg på 1 250 000, upp med 33% mot året innan.
 
• Ökningen höll i sig under hela det första kvartalet 2022. På tre månader gjordes totalt nära 6 000 000 besök på MovieZine.se, mer än 33% högre än samma period under 2021.
 
• Hittills har även april månad börjat ovanligt starkt med cirka 100 000 besök om dagen
 
- Ett enormt tack till alla trogna läsare! Vi är glatt överraskade över framgångssiffrorna. Att MovieZine blivit den självklara destinationen för filmnyheter och streamingtips för så många, det sporrar oss till att ständigt vässa de metaforiska pennorna och ge läsarna ännu mer roligt innehåll och inspiration. Just nu är vi peppade inför att återvända till Cannes, följt av en riktigt fet biosommar, och sedan episka serier som "Sagan om ringen" i höst, kommenterar sajtens chefredaktör Alexander Kardelo.
 
Besökssiffrorna på MovieZine.se snittar nu på 2 miljoner träffar per månad varav 800 000 är unika besökare.
 

MovieZine - störst på film och serier

 
MovieZine.se grundades sommaren 2003 som en webbtidning med fokus på biofilm. Med åren har hobbysajten utvecklats till ett stort community - med tusentals engagerade medlemmar som dagligen betygsätter och diskuterar film - medan vårt redaktionella fokus har breddats till att även omfatta tv-serier, tv-spel och streamingvärlden. 
 
- Sajten växer och utvecklas ständigt, och snart är denna tonåring vuxen. Men vi i redaktionen värnar om att behålla känslan av en nördig fanzine, driven av passionen för filmmediet, som i alla år. Vi älskar film, och det ska märkas! Det som skiljer oss från kultursidorna är ett personlig tilltal, vi vill vara din filmnördiga kompis som alltid vet vad du borde se härnäst, säger chefredaktör Alexander Kardelo.
 
År 2018 tilldelades MovieZine priset Filmpennan som i över 50 år gått till några av landets skickligaste filmkritiker och kulturjournalister. "Genom den unika sajten har Sverige fått ett helt nytt fönster för att tillgängligöra filmnyheter för alla", löd motiveringen från Filmpublicisternas förening.
| 4 april 2022 20:00 |