Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 mars 2018 | 08:30

MovieZine får årets Filmpenna

Ett stort tack till Filmpublicisternas förening! Och så några ord från chefredaktören...
Häromkvällen fick jag äran att ta emot årets Filmpenna å hela redaktionens vägnar. Ett pris som har delats ut av Filmpublicisternas förening "för framstående filmjournalistiska insatser" sedan 1962.

I över 50 år har Filmpennan gått till några av landets skickligaste filmkritiker och kulturjournalister. I år valde man att belöna hela MovieZine-redaktionen med denna fantastiskt fina motivering:

Tillsammans med en rad utomordentligt kunniga skribenter har han skapat ett digitalt forum som ger läsaren direkt access till filmens alla arenor i Sverige och internationellt. Dygnet runt levereras det senaste om alla filmens genrer, från initierade recensioner till exklusiva intervjuer - i ord, bild och rörligt – om såväl nya, spännande aktörer som vita dukens allra största. Genom den unika sajten har Sverige fått ett helt nytt fönster för att tillgängligöra filmnyheter för alla.

2017 års filmpenna tilldelas Moviezine och grundaren Alexander Dunerfors.
 
 
Som chefredaktör är jag otroligt stolt över utmärkelsen, som för första gången någonsin går till en webbsajt. MovieZine blir hela 15 år i sommar, därför känns priset extra speciellt för oss!
 
Ni som följt oss länge vet säkert att MovieZine startade som en liten hobbysajt, alltid driven av passion och en stor kärlek till filmmediet, mer än något annat. Många av våra skribenter har varit med oss i många år och format sajten. Filmpennan ser jag som ett mycket hedrande erkännande från branschen. Det ger mig peppen och motivationen att köra hårt och bli ännu bättre, bredare, smalare och vassare i vår filmbevakning.
 
Jag vill rikta ett stort tack till juryn, till Filmpublicisternas förening, och till alla läsare som hängt med genom åren! Fortsätt hör av er, kommentera, kritisera och komma med förslag. Ni inspirerar oss mer än ni anar.
 
Filmpublicisternas förening har även delat ut följande priser: Hederspennan gick till journalisten Jan Lumholdt, Årets filmpar blev skådespelarna Evin Ahman och Gizem Erdogan från "Dröm vidare", och Årets PR-tupp tilldelades publicisten Manlin Sterner.
| 29 mars 2018 08:30 |