Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 december 2020 | 22:35

Mord stoppar produktionen av "Game of Thrones"-skaparnas nya serie

Lin Qi, en av producenterna bakom "Game of Thrones"-skaparnas kommande Netflix-serie, förgiftades till döds av en kollega.
WGTC rapporterar att produktionen av "The Three-Body Problem", David Benioff och D.B. Weiss kommande sci-fi-serie hos Netflix, har stoppats efter att en av seriens producenter har mördats.
 
- Liu Cixins trilogi är den mest ambitiösa science-fiction-serien vi har läst, som tar läsarna på en resa från 1960-talet fram till tidens slut, från livet på vår blåa planet till de avlägsna kanterna av universum. Vi ser fram emot att spendera de kommande åren av våra liv med att ta den här historien och visa upp den för tittare världen över, kommenterade Benioff och Weiss nyheten om sin nya serie tidigare i år.
 
Lin Qi var VD för det kinesiska företaget Yoozoo Group, som ägde rättigheterna till författaren Liu Cixins hyllade sci-fi-trilogi "The Three-Body Problem". Enligt polisen i Shanghai så ska Qi ha lagts in på sjukhus förra veckan, när det sedan upptäcktes att han hade blivit förgiftad så startades en utredning - som redan har fått en av Qis kollegor på Yoozoo Group häktad. Kollegan påstås ha förgiftat en kopp med pu'erh-te.
 
Det verkar i nuläget däremot inte finnas något kring dödsfallet som har något specifikt med den kommande tv-serien att göra, men produktionen av serien ska ändå ha pausats på obestämd tid. Det återstår med andra ord att se om Benioff och Weiss kommer att fortsätta med "The Three-Body Problem" eller hoppa vidare till något annat Netflix-projekt, efter att redan ha övergivit sin "Star Wars"-trilogi och HBO-serien "Confederate".
 

Läs också: Här är allt vi vet om den nya "Game of Thrones"-serien

 
Tror du att Benioff och Weiss kommer att fortsätta med "The Three-Body Problem"? Kommentera gärna nedan!
| 26 december 2020 22:35 |