Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 juli 2017 | 15:00

Benioff och Weiss är klara för en ny HBO-serie efter "Game of Thrones"

När David Benioff och D.B. Weiss har avslutat produktionen av "Game of Thrones" sista säsong, är de klara för den nya HBO-serien: "Confederate".
Det är står nu klart att när "Game of Thrones" sista avsnitt har sänts så är skaparna bakom serien, David Benioff och D.B. Weiss, helt klara med Westeros, rapporterar Variety. Det blir med andra ord ingen prequel-serie för skaparna, som varit med och format "Game of Thrones" till den enorma succé det är idag. HBO vill däremot inte släppa taget om sina guldklimpar till skapare riktigt än, deras nästa projekt hos HBO, "Confederate", har precis fått grönt ljus.
 
"Confederate" kommer att handla om de olika händelser som leder upp till ett tredje inbördeskrig i USA. Serien kommer att utspela sig i en alternativ tidslinje, där sydstaterna lyckades slå sig fria under det förra inbördeskriget. Slaveriet i sydstaterna kunde därför leva vidare obehindrat och har utvecklats till en modern institution. Serien kommer att följa karaktärer från båda sidor av gränsen; frihetskämpar, slavjägare, politiker, journalister, chefer på ett slavägar-företag och familjer som är fast i deras grepp.
 
"Vi har pratat om "Confederate" i flera år, från början hade vi tänkt oss att göra den i långfilms-format. Men våra erfarenheter från "Thrones" har övertygat oss om att ingen erbjuder en större, bättre berättarduk än HBO. Det kommer inte att vara några White Walkers i den här serien, men vi kommer att skapa en ny värld" säger Benioff och Weiss i ett uttalande kring serien.
 
Serien har redan hunnit få viss kritik över sin premiss och faktumet att två "vita män" ska ge sin syn på en modern form av slaveriet. Men HBO verkar vara säkra på sin sak eftersom de valt att ge serien grönt ljus.
 
Många fans har hoppats att Benioff och Weiss skulle få ta över någon av prequel-serierna hos HBO, men det är väl kanske inte så svårt att förstå varför de är sugna på att jobba med något annat efter nästan ett decennium i Westeros. Om vi har tur kanske "Confederate" kan bli något i stil med en blandning av Amazons "Man in the High Castle" och Hulus "The Handmaid's Tale" - fast med en touch av HBO:s magiska världsbyggarförmågor.
 
Den sjunde säsongen av "Game of Thrones" rullar just nu hos HBO, den sista säsongen spås vara redo att sändas 2018 eller 2019 - vilket innebär att "Confederate" trots allt ligger en bra bit bort i tiden.
 
Vad tycker du om att Benioff och Weiss lämnar Westeros för att ta sig an "Confederate"?
| 20 juli 2017 15:00 |