Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2019 | 08:27

"Game of Thrones"-skaparna hoppar av "Star Wars"

David Benioff och Dan Weiss förklarar varför de inte längre kommer utveckla en ny filmtrilogi åt Lucasfilm.
Benioff och Weiss, duon som skapade den framgångsrika HBO-serien "Game of Thrones", var på gång med att utveckla en ny "Star Wars"-trilogi åt Lucasfilm. Inatt kom beskedet att de lämnar projektet.

Anledningen är deras avtal med Netflix, där de ska utveckla nytt originalinnehåll under flera år. Deras första Star Wars-film var planerad till år 2022, och de hinner inte med båda. De meddelar via EW.com:

- Vi älskar "Star Wars", när George Lucas skapade det så skapade han oss också. Att få snacka "Star Wars" med honom och det nya teamet har varit så spännande, och vi kommer för alltid att stå i skuld till sagan som förändrade allt. Men det finns inte tillräckligt med timmar på ett dygn, och vi kunde inte göra både "Star Wars" och Netflix rättvisa. Vi måste tyvärr kliva av.
 
 
Nästa film i "Star Wars"-serien blir "The Rise of Skywalker" som avslutar Skywalker-sagan efter nio episoder. J.J. Abrams regisserar rymdäventyret som får svensk premiär 18 december.
 
Därefter är Star Wars framtid på bioduken ett frågetecken, men Lucasfilm letar efter nya vägar att fortsätta resan. Bland annat är det tänkt att Rian Johnson ("The Last Jedi") ska utveckla en ny trilogi.
| 29 oktober 2019 08:27 |