Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 december 2020 | 08:00

Fler skådespelare klara för nya "Game of Thrones" - här är allt vi vet

Matt Smith som spelat prins Philip i "The Crown" är officiellt klar för huvudrollen som prins Daemon Targaryen i "House of the Dragon".
Deadline rapporterar att skådespelarna Matt Smith, Emma D'Arcy och Olivia Cooke blir de senaste tillskotten till den kommande HBO-serien "House of the Dragon". Man bekräftar också att inspelningarna drar igång under 2021 och vi har för första gången fått en bättre bild av de fem huvudkaraktärerna (se mer nedan).
 
Prequelserien till "Game of Thrones" kommer att baseras på George R.R. Martins bok "Fire & Blood", som utspelar sig ungefär 300 år före händelserna i originalserien - och berättar historien om släkten Targaryen. Denna gången finns dessutom Martin själv med som seriens skapare, medan David Benioff och D.B. Weiss (skaparna bakom "Game of Thrones"-serien) har hoppat över till Netflix för nya utmaningar.
 
 
Här nedan har vi sammanställt allt som är känt om huvudrollskaraktärerna i "House of the Dragon" hittills, vilka som kommer att dyka upp i rollerna samt nyckelpersonerna bakom kameran.
 
(Bilderna på skådespelarna är tagna från andra serier de har varit med i, de kommer alltså att se annorlunda ut i den färdiga serien.)
 

Kung Viserys Targaryen

 
 
Paddy Considine ("The Third Day", "The Outsider") kommer att spela kung Viserys Targaryen. Han beskrivs som en varm, snäll och anständig man, som hoppas kunna föra sin farfars arv vidare på ett så bra sätt som möjligt. Men goda män är inte nödvändigtvis vad som resulterar i bra kungar.
 

Prinsessan Rhaenyra Targaryen

 
 
Emma D'Arcy ("Truth Seekers") spelar prinsessan Rhaenyra Targaryen, kungens förstfödda barn. Hon är av äkta Valyriskt blod och en drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt hon någonsin skulle kunna önska sig - förutom att hon inte föddes som en man.
 

Prins Daemon Targaryen

 
 
Matt Smith ("The Crown", "Doctor Who") spelar kungens yngre bror och är rikets tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare, likt Daenerys i "Game of Thrones" så rinner även det sanna blodet från drakar inom honom. Men som det sägs varje gång när en Targaryen föds, så singlar gudarna slant - om huruvida de kommer att bli galna.
 

Alicent Hightower

 
 
Olivia Cooke ("Ready Player One", "Vanity Fair") kommer att spela Alicent Hightower, dottern till Otto Hightower som är Hand till kung Viserys Targaryen. Hon är en av rikets fagraste kvinnor och har växt upp i the Red Keep, nära kungens innersta cirkel, och kan enkelt navigera mellan hovets och politikens båda världar.
 

Lord Corlys Velaryon

 
 
Danny Sapani ("Penny Dreadful", "Killing Eve") är inte officiellt klar för rollen som Lord Corlys Velaryon, men sägs enligt Deadline vara i förhandlingar för den. Karaktären är även känd som Sea Snake och blir Hand, högste rådgivare (som Tyrion Lannister i originalserien), till drottning Rhaenyra under inbördeskriget "the Dance of the Dragons".
 

Vem ligger bakom prequelserien?

 
 
Författaren George R.R. Martin kan inte hålla sig borta från HBO och deras "Game of Thrones"-serier. Martin ligger ju som sagt bakom boken som den nya serien baseras på, men han har även funnits där som stöd åt Ryan Condal ("Colony") som är seriens showrunner - officiellt så står båda med som seriens skapare. Vid deras sida har även "Game of Thrones"-regissören Miguel Sapochnik ("Battle of the Bastards", "Hardhome", "The Winds of Winter") klivit in som showrunner (tillsammans med Condal) och producent.
 
Clare Kilner ("The Alienist"), Geeta V. Patel ("The Witcher") och Greg Yaitanes ("Banshee", "Quarry", "House") är också klara som regissörer till åtminstone ett avsnitt var av de totalt tio avsnitten som den första säsongen kommer att bestå av.
 
Premiären av den första säsongen är planerad till någon gång under 2022.
 

Läs också: Den sämsta scenen i "Game of Thrones" - enligt George R.R. Martin

 
Börjar du bli peppad på HBO:s nya "Game of Thrones"-serie ännu? Kommentera gärna nedan!
| 12 december 2020 08:00 |