Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 september 2020 | 14:40

Den sämsta scenen i "Game of Thrones" - enligt George R.R. Martin

Författaren som har skrivit böckerna som ligger till grund för den populära serien avslöjar vilken scen, ur samtliga säsonger, som han tycker är den sämsta.
EW rapporterar att författaren George R.R. Martin har avslöjat vilken scen, ur "Game of Thrones" samtliga säsonger, som enligt honom är den allra sämsta. Och det är troligtvis inte någon av scenerna som de många besvikna fansen tänker på i första hand, då det var först efter att serien sprang om böckerna som kritiken mot "Game of Thrones" började sprida sig likt den gröna wildfire-elden. 
 
Avslöjandet kommer i den kommande "bakom kulisserna"-boken från EW-journalisten James Hibberd, men där vi redan nu alltså får ett litet smakprov. Scenen utspelar sig redan under den första säsongen och föll enligt Martin till mestadels på grund av att de under den tiden hade en avsevärt mindre budget än under de sista säsongerna.
 
- Där vi verkligen föll på grund av budgeten var kring min minst omtyckte scen i hela serien, ur alla åtta säsonger: när Kung Robert ger sig ut för att jaga. Fyra snubbar som går till fots bärande på spjut, medan Robert läxar upp Renly. I böckerna så sticker Robert iväg och jagar, vi får veta att han blivit spetsad av ett vildsvin, han tas tillbaka hem och så dör han. Så jag skrev aldrig någon jaktscen. Men jag visste fortfarande vad en kungling jakt innebar. Det skulle ha varit hundratals mannar. Det skulle ha funnits paviljonger. Det skulle ha funnits jägare. Det skulle ha funnits hundar. Det skulle ha blåsts i jakthorn - för det är så en kung ger sig ut och jagar. Han skulle inte bara ha dragit ut i skogen tillsammans med tre kompisar som höll i sina egna spjut, i hopp om att springa på ett vildsvin. Men där och då i produktionen, så hade vi inte råd med hästar, hundar eller paviljongar, berättar Martin kring sin personliga avsky för den specifika scenen.
 
 
Med facit i hand är nog den här jaktscenen kanske inte riktigt vad folk har stört sig på mest ur de åtta säsongerna av "Game of Thrones". Men det visar samtidigt på hur skaparna redan under den första säsongen hanterade en passage ur grundmaterialet, där det inte gick att falla tillbaka på George R.R. Martins ord - eftersom han faktiskt inte skrev med någon jaktscen.
 

Läs också: "Game of Thrones"-skaparna försvarar sitt beslut om Lady Stoneheart

 
Håller du med George R.R. Martin om vilken scen som är den sämsta ur de åtta säsongerna av "Game of Thrones"? Kommentera gärna nedan.
| 30 september 2020 14:40 |