Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 september 2020 | 00:05

"Game of Thrones"-skaparna försvarar sitt beslut om Lady Stoneheart

David Benioff och D.B. Weiss svarar på varför de lämnade en av George R.R. Martins mest chockerande karaktärer utanför sin tv-adaption av "Game of Thrones".
"Game of Thrones" är för många en av de bästa tv-serierna som någonsin har gjorts - förutom att de allra flesta inte känner sig helt nöjda med hur säsongerna efter att man sprang om George R.R. Martins böcker slutade. Den sista säsongen i synnerhet. Tv-seriens skapare, manusförfattare och showrunners, David Benioff och D.B. Weiss har inte ställt upp på några större intervjuer efter att den sista säsongen sändes ifjol, vilket gjort att många frågor från seriens mängder av fans fortfarande är obesvarade.
 
Om du mot förmodan aldrig har hört talas om Lady Stoneheart är det alltså zombieversionen av Catelyn Stark (Michelle Fairley), Stark-barnens mamma, som i Martins böcker kommer tillbaka som ledaren för "the Brotherhood Without Banners". Många av seriens fans väntade in i det sista på att få se en glimt av Michelle Fairleys nya karaktär, men skaparna hade av tre anledningar aldrig någon avsikt att låta henne komma tillbaka.
 
Michelle Fairley som Lady Stark, under en av de mest gripande och omtalade scenerna i "Game of Thrones".
 
Entertainment Weekly-journalisten James Hibberd släpper nu under oktober en "bakom kulisserna"-bok om skapandet av "Game of Thrones", med mängder av intervjuer och reportage med de inblandade i serien. I en första EW-artikel med material från boken (med det omöjligt långa namnet: "Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series") får vi nu veta varför Lady Stoneheart aldrig dök upp i tv-versionen av "Game of Thrones".
 
1. "En del av anledningen till att vi inte använda oss av henne har att göra med saker som fortfarande kommer i George böcker som vi inte ville spoila", förklarar Benioff.
 
2. "Vi visste att vi hade Jon Snows återuppståndelse på gång, för många återuppståndelser börjar förminska påverkan och betydelsen av när karaktärer dör. Vi ville hålla vårt puder torrt för det", fortsätter Benioff. 
 
3. "Catelyns sista scen i serien var så fantastisk, och Michelle är en sådan underbar skådespelerska, att ta henne tillbaka som en zombie som inte pratar kändes som att det skulle förminska hennes återkomst", avslutar Benioff.
 

Läs också: Detta blir "Game of Thrones"-skaparnas nya tv-serie

 
Håller du med om att hålla Lady Stoneheart utanför "Game of Thrones"-serien var rätt beslut? Kommentera gärna nedan!
| 24 september 2020 00:05 |