Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juli 2017 | 18:00

Missa inte: De 15 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i juli

Det blir i vanlig ordning ett gäng återkommande serier som får samsas med några helt nya - men julis startfält är ovanligt starkt i år!
Årets varmaste månad är här tillslut, eller det är väl vad de flesta av oss hoppas att det ska bli. Men oavsett om du ligger däckad av värmeslag eller huttrar inne under regnruskiga dagar - så finns det gott om serier att hålla dig sysselsatt med under juli.
 
Jag vågar också påstå att 2017 kommer bli det år som flest ordvitsar av typen "jul i juli" kommer att dras (ja, jag tittar på er som kallar er götebörgare). Med tanke på att "vintern är här" när "Game of Thrones" drar igång sin näst sista säsong i mitten på månaden.
 
Men vi tar en titt på några av de andra serierna som dyker upp under juli här nedan också:
 

"Snowfall" - 6 juli (FX/HBO Nordic)

 
 
FX:s känsla för att välja ut det bästa av det bästa när det kommer till serier har länge varit något av en självklarhet. Serier som "Atlanta", "Fargo", "Legion", "The Americans" och "Better Things" har under det senaste året leverat säsonger av absolut världsklass. Mina förhoppningar är därför - alltid - på topp när något nytt är på gång hos dem.
 
"Snowfall" är en serie som berättar historien om hur crack och kokain-epidemin höll Los Angeles i sina klor under början av 80-talet. Jag har fått se de tre första avsnitten och även om inget av dem ens är i närheten av ovan nämnda FX-serier, så är den definitivt värd en chans.
 

"Castlevania" - 7 juli (Netflix)

 
 
Filmer baserade på tv-spel har sällan visat sig vara en kvalitetsmässigt lyckad affär. Frågan är om inte Netflix kan lyckas ändra på det genom sin kommande serie "Castlevania" där självaste Dracula ska besegras. 
 
Netflix ligger redan bakom två tecknade serier för vuxna, "F is for Family" och "Bojack Horseman". Båda har tagits väl emot och hittat rätt inom sina genrer. "Castlevania" består endast av fyra halvtimmas-avsnitt vilket gör säsongen till en enkel binge-titt. 
 

"Will" - 10 juli (TNT)

 
 
Kan man någonsin få nog av olika sätt att låta William Shakespeare komma till liv? Hmm, ja kanske. "Will" utspelar sig på 1500-talet under Shakespeares yngre dagar - när ett jobb på teatern visst var som att vara rockstjärna.
 
TNT har lyckats få liv i en del trevliga serier på sistone ("Animal Kingdom" exempelvis) och baserat på trailern känns det ändå som att "Will" mycket väl kan hitta en publik.
 

"Suits" - 12 juli (USA Network)

 
 
"Suits" gör sig redo för att dra igång sin sjunde säsong. Harvey Spector och Mike Ross är tillbaka för att fortsätta med vad de för bäst; göra sig roliga på varandras bekostnad, samtidigt som de har tid att knäcka olika svårigheter de eller deras klienter envisas hamna i.
 

"Friends from College" - 14 juli (Netflix)

 
 
Sommarens mest renodlade komediserie verkar bli "Friends from College" hos Netflix. Trailern bådar gott för den som vill njuta av lite välproducerad skratthjälp under semestern!
 
Nick Stoller ("Bad Neighbours", "Get Him to the Greek") har skrivit (tillsammans med Francesca Delbanco) samt regisserat de åtta avsnitten av "Friends from College".
 

"The Strain" - 16 juli (FX)

 
 
Guillermo Del Toros vampyrvision är tillbaka med en fjärde säsong. För skräck och monster-fantaster ekar det nästan skrämmande tomt under sommaren på seriefronten. Men "The Strain" bjuder i alla fall upp till monsterdans i vanlig ordning!
  

"Game of Thrones" - 17 juli (HBO Nordic)

 
 
Vintern är här! Inget mer "winter is coming" här inte. Sommarens i särklass mest efterlängtade premiär är äntligen här! Den sjunde säsongen består endast av sju avsnitt men lycklingsvis är två av dem längre än någonsin förr.
 
Nu återstår det bara att se hur många av våra favoritkaraktärer som överlever fram tills den sista säsongen...
 

"Shooter" - 19 juli (Netflix)

 
 
"Shooter" är redan tillbaka med sin andra säsong, den första som blev skjuten på, tog slut så sent som i början av året. 
 
Jag har inte sett några avsnitt i förväg av "Shooter" men pratade med seriens skapare i samband med säsongsfinalen; fick då veta att den nya säsongen kommer att utspela sig mer internationellt och att en sniperrival av Swaggers kaliber kommer ställa till med en hel del problem.
 

"Ozark" - 21 juli (Netflix)

 
 
"Game of Thrones" i alla ära, jag förstår att det är månadens mest efterlängtade premiär... men om det finns en serie här på listan som jag bara måste rekommendera av hela mitt väsen så är det "Ozark".
 
Jag har fått se hela säsongen i förväg och kommer att återkomma med en regelrätt recension när vi närmar oss premiären - håll utkik för den eller se åtminstone till att markera datumet i kalendern. I nuläget låter jag trailern tala för sig själv!
 

"Ballers" - 24 juli (HBO Nordic)

 
 
Den tredje säsongen av "Ballers" tar oss till Las Vegas när Spencer försöker övertyga staden att flytta dit ett NFL-lag.
 
Jag har fått kika på avsnitt 1-4 och kan inte annat än konstatera att Dwayne "The Rock" Johnson inte kan göra något fel, hans charm är liksom oemotståndlig. Jag vet inte riktigt vem den här serien egentligen är för - men det går bara inte att sluta titta när man väl satt igång ett avsnitt!
 

"Insecure" - 24 juli (HBO Nordic)

 
 
Issa Rae är tillbaka med "Insecure" hos HBO för en andra säsong. Jag har fått se avsnitt 1-4 här med och tycker hittills att den andra säsongen är ännu bättre än den redan väldigt bra första säsongen! Redan under den första inledande scenen (innan texten "Insecure" täcker skärmen) är jag helt såld.
 

"Midnight, Texas"- 25 juli (NBC)

 
 
Okej, kanske lite av en chansning här. NBC brukar inte ha för vana att släppa guld under sommarsäsongen... men för er som gillade "True Blood"-serien hos HBO med Alexander Skarsgård, så är "Midnight, Texas" baserad på en bokserie av Charlaine Harris (som också skrev böckerna om Sookie Stackhouse).
 
Det återstår däremot att se när "Midnight, Texas" letar sig över till någon svensk distributör - men om den tas väl emot borta i staterna så går det nog ganska fort.
  

"The Last Tycoon" - 28 juli (Amazon)

 
 
Amazon har börjat få kläm på det här med serier nu och förtjänar likt Netflix, HBO och FX alltid en chans. "The Last Tycoon" med Kelsey Grammer, Matt Bomer och Lily Collins i 30-talets Hollywoood är en serie som på pappret i alla fall kan bli något riktigt intressant.
  

"Room 104" - 29 juli (HBO Nordic)

 
 
Duplass-bröderna är här med sin nya HBO-serie och i vanlig ordning har de vässat sina pennor och skrivit ett gäng fantastiska manus. 
 
"Room 104" är en antologiserie där varje avsnitt är fristående från varandra - förutom att de alla utspelar sig i samma motellrum. Jag har fått se hälften av de tolv avsnitten och är sjukt imponerad.
 
Ett avsnitt lyckas bäras av en ensam skådespelare som pratar med sin mamma i telefon, ett annat om en barnvakt som får vakta ett minst sagt underligt barn. På pappret låter det helt absurt men det är så välspelat och välskrivet att den knappa halvtimman flyger förbi varje gång!
 

"Rick and Morty" - 30 juli (Adult Swim)

 
 
Den tredje säsongen är äntligen här! En av serievärldens mest uppskattade serier har varit efterlängtad sedan i slutet av 2015 - anledningen att vi har fått vänta så länge är däremot den bästa möjliga. Seriens skapare har velat släppa något av samma kvalitet som de två tidgare säsongerna och ville inte låta sig stressas fram till något som inte håller måttet.
 
Baserat på trailern ovan så är jag grymt taggad på att få se "Mad Max: Fury Road"-avsnittet! Den tredje säsongen kommer att bestå av hela 13 avsnitt - nu återstår det bara att se vilken distributör som kniper den på svensk mark.
 
Det var vad juli hade att erbjuda - vilken serie ser du mest fram emot? (Jaja, förutom "Game of Thrones" då alla ni som tänker svara det)
| 1 juli 2017 18:00 |