Suits 2011-2019

Drama Komedi
USA
43 MIN
Engelska
Suits poster

Synopsis

Harvey Specter är en av New Yorks mest ryktbara affärsjurister. När Harveys befordran kräver att han rekryterar någon med juridikexamen från Harvard, väljer han Mike Ross. Dessvärre har Ross inte någon examen. Detta blir deras gemensamma hemlighet, och de måste nu förlita sig på Ross fotografiska minne och sinne för bedrägerier, för att fasaden inte ska krackelera.
Ditt betyg
3.9 av 977 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
SÄSONG 5
SÄSONG 6
SÄSONG 7
SÄSONG 8
SÄSONG 9
01
Pilot
2011-06-24
02
Errors and Omissions
2011-07-01
03
Inside Track
2011-07-08
04
Dirty Little Secrets
2011-07-15
05
Bail Out
2011-07-22
06
Tricks of the Trade
2011-07-29
07
Play the Man
2011-08-05
08
Identity Crisis
2011-08-12
09
Undefeated
2011-08-19
10
Shelf Life
2011-08-26
11
Rules of the Game
2011-09-02
12
Dog Fight
2011-09-09

Recensent

MovieZine

11 juni 2014 | 11:15

Advokatdrama med skruvade karaktärer

För dig som saknat "Ally McBeal" och längtat efter ett advokatdrama med lite corky karaktärer, kärlek på jobbet och någorlunda märkliga fall så kan du i "Suits" få ditt lystmäte mättat. Men förvänta dig inga dansande bebisar. (Recension av säsong 1-3.)

I "Suits" följer vi advokaterna på den flådiga byrån Pearson Hardman på Manhattan, New York. Mest av allt följer vi Harvey Specter (Gabriel Macht) och hans protegé Mike Ross (Patrick J. Adams).

Specter, en framgångsrik advokat men utan själ och hjärta, anställer Ross (som på flykt från polisen bokstavligen snubblat in på anställningsintervjun) för att han är den vassaste nyblivna advokat han någonsin stött på. Problemet är bara att Mike Ross inte är advokat. Han är en slapp college-dropout med fotografiskt minne som försörjer sig på att skriva prov och tentor åt mindre ambitiösa studenter och hamnar ofta i trubbel när han försöker hjälpa sin bästa vän som säljer marijuana, (där av flykt från polis).

Mike är smart som få, utan tvivel, och besitter som sagt fotografiskt minne ("I like to read, and once I read something, I understand it, and once I understand it, I never forget.") men någon examen från Harvard Law School har han inte. Detta blir Mike och Harveys hemlighet och något som fungerar som en underliggande linje genom hela serien. I nästan varje avsnitt så finns det en risk för Mike att bli upptäckt och avslöjad som en bluff och detta skapar ett särskilt band mellan de två karaktärerna, båda vars karriär och liv står på spel om allt kommer upp till ytan.

Andra mer eller mindre excentriska karaktärer är Harveys allvetande sekreterare Donna (Sarah Rafferty), Mikes on-and-off flickvän advokatassistenten Rachel (Meghan Markle), chefen Jessica (Gina Torres) och den missunnsamme, mobbande och alltid försmådda advokaten Louis (Rick Hoffman).

För advokaterna på Pearson Hardman är det viktigaste att vinna, och behöver man bryta mot lite regler för att nå sin seger så må det vara hänt. Spector, som ser något av sig själv i Ross, försöker lära honom att inte engagera sig känslomässigt och bry sig allt för mycket om sina klienter, medan han själv har en hård och teflonprydd yta.

Som i alla advokatserier så presenteras minst ett fall för varje avsnitt, men dramat i "Suits" handlar lika mycket om intrigerna på byrån, kärleksaffärer, knivar i ryggen och ägarskifte som det handlar om deras klienter. Emellanåt blänker det till med bra gästskådespel och intressanta vinklar på fall, men allt som oftast så är det interna dramat det mest intressanta.

"Suits" är ingen dussinserie men inte heller någon som sticker ut allt för mycket och har ibland låtit kärleksrelationerna i serien ta över den intressanta dynamiken i arbetsrelationerna på en byrå där man inte skyr några medel för att klättra ytterligare ett snäpp på karriärstegen.

"Suits" har gått som sommarserie på tv-kanalen USA och funkar som en lågsäsongsprodukt alldeles utmärkt. Som många andra serier på kanalen så är det ingen serie som kräver särskilt mycket av sin tittare, men utan att för den skull skriva den på näsan eller dumförklara allt för mycket heller.

Emma Brink

| 11 juni 2014 11:15 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
4
Lyckas med konsttycket att inte bara ha ett par huvudpersoner utan balanserar många utan att någon relation är viktigare än någon annan. Jag har sträckkollat dessa under våren, säsong 1-5, och även om säsong 3 var lite sämre har det där suget "bara ett avsnitt till" funnits varje kväll. Imponerande! Snudd på full pott dessa första säsonger.
Läs mer
5
Femte säsongen av Suits avklarad, reflektion klart mycket mer intressant än säsongerna tidigare. Säsong tre och fyra var inga riktiga höjdare enligt mig. Allt verkade handla om olika sätt Mike (Patric J. Adams) och Harvey (Gabriel Macht) var tvungna att jobba för att Mikes hemlighet inte skulle avslöjas men i slutändan fick folk ändå reda på det. Vissa avsnitt var intressanta men inte på samma nivå som den senaste säsongen. Första delen handlade väldigt mycket om maktkampen på firman med en ny person som ville ta makten och Jessica (Gina Torres) som försökte behålla den med alla men hon kunde. Det var intressant och fallen som Harvey och Mike jobbade på kändes inte lika ditt tvingade som tidigare, utan att man mer använda fallen för att få sin vilja framåt i maktkamper och liknande. Bra val. Genom alla säsonger har jag även tänkt att någon gång måste ju serien faktiskt ta upp det på riktigt att Mike inte är en advokat, vilket äntligen skedde. På ett väldigt bra sätt också, staten kom efter dom. Detta fall blev väldigt intressant med många gamla karaktärer fick även komma tillbaka vilket jag inte sörjer och man fick se huvudgänget (Mike, Harvey, Donna, Rachel, Louis & Jessica) utvecklas och förklaras på ett sätt som jag länge saknat. Som det faktum att Mike äntligen insåg att det inte kanske var okej att låstas vara advokat. Allt kändes som att detta skulle kunna bli en sista säsongen där allt gick åt skiten men man tänkte ändå att på något sätt kommer de lyckas rädda situationen i sista stund. Att detta inte skedde var underbart, ingen dramatisk räddning som gjorde att firman var kvar lika säker som tidigare eller att Mike kunde undvika fängelse, bara ett slutet då allt hade gått åt skiten men fortfarande fanns hoppet brinnande. Att alla anställda utom huvudgruppen sa upp sig och Mike i fängelse kändes som det perfekta slutet. Ingen magisk grej som rädda allt utan ett slutet som kändes overkligt realistisk efter alla sätt som de lyckats rädda sig själva tidigare. Kan inte vänta på att se vart serien landar när säsong sex kommer ut i sommar. Även om Suits kunde ha slutat efter denna säsongen är jag väldigt nöjd med att höra att de kommer tillbaka och det känns som serien kan ha bytt spår då vilket jag ser fram emot!
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu