Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 mars 2018 | 14:00

Missa inte: De 12 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i mars

"Jessica Jones", "Billions", "Krypton" och "Trust" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Den mest självklara serien på listan nedan hade sett till de amerikanska premiärdatumen varit fantastiska "Atlanta", som hade premiär redan igår hos FX. Här i Sverige dyker "Atlanta" däremot upp i april - så vi får helt enkelt längta ett tag till.
 
Lyckligtvis finns det en hel del andra tv-serier att se fram emot redan nu under mars - och här nedan har jag lyft fram de tolv du absolut inte får missa!
 

"The Looming Tower" - 1 mars (Amazon Prime)

 
 
Jeff Daniels, Peter Sarsgaard och Alec Baldwin är några av skådespelarna som tar oss tillbaka till händelserna som ledde fram till terrorattentaten i New York och Washington D.C. den elfte september 2001. De första tre avsnitten släpptes redan igår, men resten av säsongen får vi följa en gång i veckan.
 

"Blue Planet II" - 4 mars (SVT Play)

 
 
Sveriges alla naturfantaster kommer redan till helgen att kunna njuta av första avsnittet ur den andra säsongen av BBC:s "Blue Planet". En serie som till skillnad från "Planet Earth" helt och hållet fokuserar på livet i och omkring våra hav som täcker vår planet.
 

"The Good Fight" - 4 mars (HBO Nordic)

 
 
Jag har fått ta del av de tre första avsnitten i förväg - och efter en grymt stark första säsong fortsätter ("The Good Wife"-spinoffen) "The Good Fight" att imponera.
 
Få serier har tagit en så tydlig och uttalad ståndpunkt mot Donald Trump och hans politik, oavsett vad man tycker om det så är det i alla fall befriande att se en serie som står för vad den tycker.
 

"Jessica Jones" - 8 mars (Netflix)

 
 
Här har jag fått tjuvkika på fem avsnitt - något säger mig att det lite långsamma berättandet kommer att göra några av Marvel-fansen besvikna. Personligen älskar jag den lugna och lite jazziga inledningen på säsongen och hoppas att de lyckas ro allt i hamn. 
 

"The Sinner" - 9 mars (SVT Play)

 
 
Det har äntligen blivit dags för den Golden Globe-nominerade miniserien "The Sinner" att få svensk premiär. I huvudrollen hittar vi en grym Jessica Biel ("Sjunde himlen") som även hon Golden Globe-nominerades för sin roll som mördarinnan med ett psykologiskt ansträngt förflutet.
 

"Krypton" - 22 mars (HBO Nordic)

 
 
Stålmannens farfar, Seg-El (ja - på riktigt), låter oss lära känna deras hemplanet "Krypton" - som vi tidigare bara fått se sprängas i bitar. Det återstår fortfarande att se hur mycket serien kommer att ha med det officiella Superman-universumet, som vi har kunnat följa i ett gäng DC-filmer på sistone, att göra. I trailern framgår det åtminstone att ett besök från jorden är vad som tvingar Seg-El att börja agera.
 

"LA to Vegas" - 22 mars (Viaplay) 

 
 
Här har vi äntligen den nya komediserien "LA to Vegas" som vi skrev om redan i december när vi intervjuade Peter Stormare, som spelar en av seriens största sidokaraktärer. Jag har fått förhandstitta på de tre första avsnitten och är mer än nöjd hittills!
 

"Billions" - 26 mars (HBO Nordic)

 
 
Även här har jag fått tjuvkika på tre avsnitt - och om du har gillat de två första säsongerna kommer du garanterat även att gilla inledningen av den tredje. Paul Giamatti och Damien Lewis är lika fantastiska som vanligt i sina alfahaneroller.
 

"Trust" - 26 mars (HBO Nordic)

 
 
"Trust" är nog den tv-serie jag har sett mest fram emot i mars, jag har däremot inte fått chansen att se något i förväg. Skapad av den Oscarsvinnande manusförfattaren och regissören Danny Boyle, med Oscarsvinnaren Hilary Swank, Donald Sutherland och den efterlängtade Brendan Fraser i några av de största rollerna är peppen gigantisk. 
 
Faktumet att långfilmen "All the Money in the World" berättar samma historia, gör det för en gång skull möjligt att avgöra om det är långfilmsformatet eller tv-serieformatet som är bäst just nu.
 

"Barry" - 26 mars (HBO Nordic)

 
 
Bill Hader har skapat "Barry" samt spelar huvudrollen som den deprimerade lönnmördaren, som råkar snubbla in på en utbildning för skådespelare med karriärsproblem - och bestämmer sig för att stanna. Jag har fått se halva säsongen och hade till en början lite problem med den - men jag tycker ändå att "Barry"  är riktigt sevärd och blir bara bättre och bättre!
 

"Silicon Valley" - 26 mars (HBO Nordic)

 
 
En av världens bästa komediserier börjar kännas mer och mer stöpt i en och samma form. Fem säsonger in hoppas jag att de lyckas bryta mönstret lite och utveckla "Silicon Valley" i en ny riktning. Med det sagt är det fortfarande en av de bästa komedierna som fortfarande är aktiv - så det ska bli skönt att ha den tillbaka!
 

"The Terror" - 27 mars (Amazon Prime)

 
 
AMC har slutit ett avtal med svenska Amazon Prime vilket gör att vi kommer att få ta del av deras nya tv-serier där framöver - "The Terror" blir den första. En kostymdramaskräckis som tar oss med på en isig och dödlig resa! 
 

Andra serier som också börjar i mars:

 
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något. 
 
1 mars: "Gotham" (FOX)
7 mars: "Life Sentence" (CW)
7 mars: "Hap and Leonard" (Sundance)
9 mars: "Love" (Netflix)
9 mars: "Sneaky Pete" (Amazon Prime)
9 mars: "Collateral" (Netflix)
12 mars: "Timeless" (NBC)
13 mars: "Rise" (NBC)
14 mars: "Bad Banks" (ZDF)
20 mars: "Shadowhunters" (Freeform)
20 mars: "9-1-1" (FOX Sverige)
23 mars: "The Mechanism" (Netflix)
23 mars: "Santa Clarita Diet" (Netflix)
28 mars: "Rosanne" (ABC)
28 mars: "Suits" (USA Network)
28 mars: "Empire" (FOX)
29 mars: "The Americans" (FX)
29 mars: "Alex, Inc" (Viaplay)
30 mars: "A Series of Unfortunate Events" (Netflix)
30 mars: "Siren" (Freeform)
30 mars: "The Dangerous Book for Boys" (Amazon Prime)
 
Vilka tv-serier har du sett fram emot mest i mars? Kommentera gärna nedan!
| 2 mars 2018 14:00 |