Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 maj 2019 | 16:00

Missa inte: De 12 mest efterlängtade tv-premiärerna under maj

"Doom Patrol", "Chernobyl" och "Catch-22" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Maj kommer för de flesta tv-älskare givetvis att mest förknippas med de tre sista avsnitten av "Game of Thrones", men lyckligtvis finns det en hel del andra nya och återvändande tv-serier som har premiär under månaden också.
 
Här nedan har jag samlat de tolv tv-serier jag själv är mest peppad på att få ta del av. 
 

"Dead to Me" - 3 maj (Netflix)

 
 
Om det var någon som såg Facebook Original-serien "Sorry for Your Loss" ifjol, så är det här hur den serien hade sett ut om det hade varit en komedi. Denna gången är det Christina Applegates karaktär som har förlorat sin make och tvingas bearbeta sin sorg, delvis med hjälp av den nyfunna vännen (spelad av Linda Cardellini) som hon träffar genom en stödgrupp.
 

"Tuca & Bertie" - 3 maj (Netflix)

 
 
Animerad serie av Lisa Hanawalt, som ligger bakom animeringen av "BoJack Horsman", om två "fågelkvinnor" som bor i samma hyreshus. Rösterna görs av Tiffany Haddish och Ali Wong.
 

"Chernobyl" - 7 maj (HBO Nordic)

 
 
En djupdykning ned i händelserna precis innan och efter en av de största katastroferna som någonsin orsakats av människan. Miniserien är skapad av den svenske regissören Johan Renck med Stellan Skarsgård i en av huvudrollerna mot Jared Harris, de får även hjälp av svenskarna David Dencik, Fares Fares och Alexej Manvelov.
 

"The Society" - 10 maj (Netflix)

 
 
Netflix har gjort en "Flugornas herre"-inspirerad ungdomsserie i vilken vi får följa alla eleverna från en skola på en mindre ort. När de återvänder hem efter en skolutflykt har plötsligt alla vuxna försvunnit - och det verkar dessutom vara helt omöjligt att lämna staden. För att garantera allas överlevnad tvingas ungdomarna fatta en hel del svåra beslut...
 

"Curfew" - 15 maj (HBO Nordic)

 
 
En helgalen brittisk actionserie bjuder på underhållning i form av ett illegalt och nattligt street race, där vinsten är en bit frihet i en värld terroriserad av ett ostoppbart hemskt virus. I några av rollerna ser vi exempelvis Billy Zane, Adam Brody och Sean Bean.  
 

"Fleabag" - 17 maj (Amazon Prime)

 
 
Phoebe Waller-Bridge (skaparen av "Killing Eve") visar med sin andra säsong av "Fleabag" ännu en gång vilket geni hon är när det kommer till manusskrivande. Vilket även sägs vara anledningen till varför Daniel Craig begärde att Waller-Bridge skulle få skriva om delar av manuset till den nya Bond-filmen.
 

"Catch-22" - 20 maj (C More)

 
 
George Clooney återvänder till tv-världen med krigskomedin "Catch-22", tillsammans med skådespelare som Hugh Laurie, Kyle Chandler och hans själv framför kameran. Clooney finns även med som exekutiv producent och regissör.
 

"Alex" - 24 maj (Viaplay)

 
 
Den andra säsongen av "Alex", Viaplays mest hårdnackade och korrupta snut, är äntligen här. Även denna gången verkar det hända saker som tvingar Alex (Dragomir Mrsic) att tänka utanför ramarna och improvisera, för att rädda dem som står honom närmast.
 

"What/If" - 24 maj (Netflix)

 
 
Renée Zellweger ger Jane Levy och Blake Jenner ett erbjudande de inte klarar av att tacka nej till. Vilket blir starten på serien "What/If", en antologiserie som ska utforska konsekvenserna av vad som händer när hederliga människor börjar göra oacceptabla saker.
 

"Doom Patrol" - 25 maj (HBO Nordic)

 
 
Brendan Fraser, Matt Bomer och Timothy Dalton bara några av skådespelarna i DC:s lite udda superhjälte-gäng "Doom Patrol". Vi kunde se de flesta av karaktärerna redan under ett av avsnitten under den första säsongen av "Titans", som släpptes på Netflix tidigare i år. 
 

"Good Omens" - 31 maj (Amazon Prime)

 
 
Ängeln Aziraphale och demonen Crawley inser att de behöver samarbeta för att rädda mänskligheten, då domedagen verkar vänta bakom hörnet efter att en 11-årig Anti-Krist försvunnit. Michael Sheen, David Tennant, Benedict Cumberbatch,  Frances McDormand och Jon Hamm är bara några av skådespelarna som är klara för en av Amazon Videos mest ambitiösa originalserier hittills.
 

"When They See Us" - 31 maj (Netflix)

 
 
En miniserie i fyra delar om hur fem oskyldiga pojkar döms för en brutal våldtäkt, först av media och sedan i två olika rättegångar. Berättelsen är baserad på verkliga händelser och berättar hela historien från att de blir anklagade för det hemska brottet - tills de är vuxna och har hela upplevelsen bakom sig. Serien är skapad och regisserad av Oscarsnominerade Ava DuVernay ("13th", "Selma").
 
Vilka tv-serier med premiär i maj har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 3 maj 2019 16:00 |