Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 augusti 2018 | 16:30

Missa inte: De 10 mest efterlängtade tv-serierna med premiär i augusti

"Fear the Walking Dead", "Disenchantment" och "Jack Ryan" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Efter vad som måste ha varit en av de varmaste sommarmånaderna någonsin, har det blivit dags att ta del av vad augusti har att erbjuda. På tv-seriefronten ser det i alla fall ut att bli en riktigt het månad - de tio mest efterlängtade premiärerna hittar du här nedan.
 

"The Sinner" - 1 augusti (USA Network)

 
 
Den första säsongen av antologiserien "The Sinner", med Jessica Biel i huvudrollen, har fått uppmärksamhet både på Golden Globe-galan tidigare i år och är nominerad i flera kategorier på den kommande Emmygalan.
 
När det nu har blivit dags för den andra säsongen har seriens skapare lyckats landa Carrie Coon, som efter sin roll i "The Leftovers" är en av mina personliga favoritskådespelerskor. Av den enkla anledningen är "The Sinner" en av sommarens mest efterlängtade premiärer.
 
Det finns inte någon bekräftad svensk release av "The Sinner" ännu. Den första säsongen sändes på SVT, vilket bör innebära att vi kan ta del av fortsättningen där någon gång under hösten.
 

"Better Call Saul" - 7 augusti (Netflix/AMC)

 
 
En av de mest genomtänkta och snyggaste aktiva tv-serierna just nu, är utan tvekan "Breaking Bad"-spinoffen "Better Call Saul". Serien är lite av en slowburn som vågar ta sig tid och bygga upp både våra nya och gamla karaktärer.
 
Med tanke på händelserna i slutet av den förra säsongen lär vi få se en något mörkare Jimmy McGill i år - kanske kommmer han till och med (äntligen) att börja omfamna sin Saul Goodman-persona fullt ut!
 

"Insatiable" - 10 augusti (Netflix)

 
 
En av årets mest kontroversiella nya tv-serier. När trailern inför premiären av "Insatiable" damp ned häromveckan möttes den av ramaskri. Snabbt skapades en namnlista, som redan fått över en kvarts miljon underskrifter, med hopp om att serien ska stoppas av Netflix.
 
Anledningen till allt drama är att baserat på trailern verkar serien cementera en bild av att om du är en tjock tjej, kommer du att mobbas - medan om du är "snygg" och (framförallt) smal, kommer du att automatiskt bli populär. Huvudrollsinnehavaren har däremot svarat på kritiken med att det inte alls är vad serien kommer att handla om - det återstår med andra ord att se huruvida kritiken varit befogad eller inte.
 

"Ballers" - 13 augusti (HBO Nordic)

 
 
Dwayne "The Rock" Johnson har gått och blivit en av världens mest populära, och bäst betalda, skådespelare. Hans HBO-serie "Ballers" var inledningsvis en slags amerikansk fotbollsvariant av "Entourage", men har under de senaste säsongerna blivit något helt annat. Jag har fått förhandstitta på nio av säsongens tio avsnitt - och ser verkligen fram emot det sista!
 
Jag skulle vilja påstå att om du vill se The Rock när han är som bäst, och verkligen använder sina skådespelarförmågor istället för sin naturliga charm - som tar honom igenom alla actionkomedier, så är det "Ballers" du ska se. Hans karaktär är känslosam, komplicerad, impulsiv och lite för självsäker för sitt eget bästa. The Rock är överraskande bra rakt igenom!
 

"Fear the Walking Dead" - 13 augusti (HBO Nordic/AMC)

 
 
Den andra halvan av "Fear the Walking Deads" fjärde säsong, eller säsong 4B som den också kallas, är äntligen tillbaka. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det nu, men enda sedan den tredje säsongen av "Fear" har serien varit överlägset bäst i AMC:s zombieuniversum. 
 
Säsong 4A började med ett tidshopp som lät Morgan (från originalserien "The Walking Dead") ansluta till spinoffserien. Flera andra nya karaktärer introducerades också, samtidigt som ytterligare två huvudkaraktärer från starten plötsligt rycktes ifrån oss. Att titta på "Fear" är numera som de första säsongerna av "Game of Thrones", där rädslan för att din favoritkaraktär kan bli dödad vilken sekund som helst är starkare än någonsin.
 

"Insecure" - 13 augusti (HBO Nordic)

 
 
Issa Rae är tillbaka med ännu en säsong av hyllade "Insecure". Rae spelar både seriens huvudroll samt är dess skapare, vilket har resulterat i en nominering i kategorin för bästa skådespelerska i en komediserie inför höstens Emmygala.
 
Jag har fått kika på halva säsongen i förväg - och den håller precis lika hög nivå som förra årets grymma säsong.
 

"Disenchantment" - 17 augusti (Netflix)

 
 
Matt Groening, skaparen bakom "The Simpsons" och "Futurama", är tillbaka med en helt ny serie - denna gången hos Netflix. Efter att ha utforskat vår nutid och framtid med sina tidigare serier så beger vi oss med "Disenchantment" tillbaka till medeltiden.
 
Jag har fått se halva säsongen i förväg, men får inte riktigt gå in i detalj på vad jag tycker om den än (fortfarande embargo). Vi kan i alla fall förvänta oss något i stil med Groenings tidigare serier, men med friheten att hans karaktärer nu kan svära och döda varandra - i den något mer brutala medeltidsvärlden. 
 

"Det som göms i snö" - 21 augusti (Kanal 5)

 
 
Femman storsatsar (med Viaplay som medproducenter) på sin nya originalserie med Robert Gustafsson i en seriös dramaroll.
 
Serien är baserad på en idè av självaste Leif GW Persson och beskrivs som ett mörkt, psykologiskt krimdrama där Robert Gustafsson spelar polisen Peter Wendel - som under flera års tid behandlats för depression efter sin brors död.
 
"Det som göms i snö" består av totalt åtta avsnitt.
 

"Jack Ryan" - 31 augusti (Amazon Prime)

 
 
John Krasinski tar över rollen som Tom Clancys "Jack Ryan" i den första tv-serie-adaptionen av den populära underrättlesetjänstsanalytikern - som av olika skäl tvingas ut på fältet. 
 
"Jack Ryan" är en av Amazon Primes mest påkostade originalserier hittills - och har lagt ned en hel del på att få explosioner och specialeffekter att se ut som i stora actionfilmer. Efter att ha sett de tre första avsnitten kan jag bekräfta att de har lyckats med explosionerna - en separat artikel kring vad jag tycker om serien i övrigt kommer läggas ut så snart embargot släpps!
 

"Ozark" - 31 augusti (Netflix) 

 
 
Den första säsongen blev en av mina favoritserier ifjol, efter att ha fått förhandstitta på halva den nya säsongen är jag fortfarande ett stort fan av vad Jason Bateman har lyckats få ihop. Det är kanske inte så konstigt att liknelser med "Breaking Bad" görs, även fast de båda serierna samtidigt är helt olika från varandra.
 
Oavsett vilka liknelser man vill göra, "Ozark" är utan tvekan en av Netflix starkaste originalserier - om du inte givit den en chans ännu finns det nästan en hel månad kvar att beta av den på innan tio avsnitt till släpps!
 

Andra serier som också börjar i juli:

 
Den andra säsongen av Stephen King-serien "Mr. Mercedes" får premiär hos Audience Network senare i augusti.
 
Flera av serierna nedan är inte klara för svensk release ännu, de svenska premiärdatumen kan därför avvika något.
 
4 augusti: "Animals" (HBO Nordic)
4 augusti: "Random Acts of Flyness" (HBO Nordic)
7 augusti: "Wrecked" (TBS)
12 augusti: "Get Shorty" (Epix)
17 augusti: "All or Nothing: Manchester City" (Amazon Prime)
23 augusti: "Mr. Mercedes" (Audience Network)
24 augusti: "Ghoul" (Netflix)
24 augusti: "The Innocents" (Netflix)
31 augusti: "Paradise PD" (Netflix)
 
Vilka tv-serier med premiär i augusti har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 1 augusti 2018 16:30 |