Serie

Skribent

Anders Eklöf

7 juli 2021 | 10:38

Michelle Yeoh ansluter sig till "The Witcher: Blood Origin"

"Crouching Tiger, Hidden Dragon"-stjärnan spelar svärdalven Scìan i den kommande prequelserien "The Witcher: Blood Origin".
Förutom att den andra säsongen av "The Witcher" som är baserad på böckerna av Andrzej Sapkowski är färdiginspelad och har premiär senare i år, håller Netflix på med en prequel kallad "The Witcher: Blood Origin"
 
Serien utspelar sig i alvernas värld, 1200 år innan händelserna i "The Witcher". Här kommer vi få veta hur häxkarlen kom till och se andra händelser som är viktiga för huvudserien. Första säsongen består av sex avsnitt. 
 
Nu har vi fått veta att Michelle Yeoh, som vi sett i filmer som "Crouching Tiger, Hidden Dragon", "En geishas memoarer" och tv-serien "Star Trek: Discovery", spelar karaktären Scìan i serien. 
 
 
Scìan beskrivs som "en svärdalv som ger sig ut på ett dödligt uppdrag för att återta ett heligt svärd, som leder henne på en resa som kommer förändra kontinentens framtid". 
 
Vi har även fått veta att Laurence O’Fuarain är med som krigaren Fjall. Tidigare var det tänkt att skådespelaren Jodie Turner-Smith ("Nightflyers") även skulle medverka i serien, som dock har valt att hoppa av på grund av krockar i schemat. 
 
 
Den 9 juli anordnar Netflix och CD Project Red (som gör spelen) ett gemensamt Witchercon, där vi förhoppningsvis får veta mer om "Blood Origin" och den andra säsongen av "The Witcher". 
 
Vad tycker du om Michelle Yeon? Ser du fram emot de kommande "The Witcher"-serierna? 
| 7 juli 2021 10:38 |