Skribent

Patrik Jonsson

19 juli 2012 | 21:01

Michael Bay producerar thrillerserie

I veckans TV-nyheter kollar vi närmare på kommande serier som "Sleep No More", "Outlander" och "Rogue".

Dmitry Lipkin & Colette Burson, skaparna av "Hung", har en ny och denna gång övernaturlig serie på gång för Showtime. Serien heter "Sleep No More" och ska kretsa kring en liten stad där de döda återvänder till liv.
Det ser dessutom i nuläget ut som att den Oscarvinnande manusförfattaren Stephen Gaghan ("Traffic") kommer att finnas med ombord. Jag återkommer så klart till denna då mer information kring den görs tillgänglig.

TNT har beställt ett pilotavsnitt av thrillerserien "The Last Ship" som ska kretsa kring besättningen på en båt som överlevt ett kärnvapenkrig där de flesta människorna på jorden blivit utplånade. Serien ska baseras på William Brinkleys roman med samma namn. Ja, och här kommer det då förmodligen att smälla ganska så högt så vem passar då inte bättre bakom spakarna än Michael Bay? Och så blir det också.

Sony Pictures TV och gått ihop med Ron Moore ("Battlestar Galactica", "Carnivale") för att göra en TV-serie baserad på den bästsäljande bokserien "Outlander" av Diana Gabaldon. Siktet är inställt på att sända det hela på kabel, vilken av kanalerna det slutligen blir som tar sig an serien återstår dock att se. "Outlander" (som består av sju böcker och med en åttonde på gång) kretsar kring en sjuksköterska under det Andra världskriget som under några mystiska omständigheter skickas tillbaka i tiden, närmare bestämt till 1743 och de skotska högländerna.

DirecTV sätter igång produktionen för en ny serie i Vancouver nästa månad med siktet inställt på en premiär nästa sommar. Serien heter "Rogue" och har sedan tidigare Thandie Newton i en av huvudrollerna, idag blev det klart att även Martin Csokas ("Lord of the Rings" & kommande "Noah") har snott åt sig en. "Rogue" kommer att fokusera på en undercoverpolis (Newton) som har siktet inställt på en knarkkung (Csokas) efter det att hennes unge son blivit dödad i en drive-by skjutning.

Nyheter i korthet:

HBO avslöjade premiärdatumet för den tredje säsongen av "Game of Thrones" på Comic-Con och det är den 31:a mars som gäller. AMC fanns så klart också på plats med sin "The Walking Dead" och även den seriens tredje säsong fick sig ett premiärdatum; den 14:e oktober och Showtimes "Homeland" & "Dexter" kommer tillbaka den 30:e september.

MTV har förnyat "Teen Wolf" och gett den en tredje säsong.

Serieversionen av "Barbarella", som jag skrev om här strax innan midsommar, har fått Canal+ med sig ombord och produktionen väntas snart att dra igång.

FX har släppt en kort promotrailer till den kommande säsongen av "Sons of Anarchy" och Fox släppte en trailer till den allra sista säsongen av "Fringe" på Comic-Con.

"Breaking Bad" hade premiär på AMC i söndags och drog 2,9 miljoner tittare vilket i sig betydde det största antalet tittare för ett avsnitt i seriens historia. Oftast så tappar serier tittare med tiden, men för "Breaking Bad" så är det i och med detta helt tvärtom.

Avslutningsvis har A&E släppt en första fullängdstrailer till sin kommande miniserie "Coma" som går av stapeln den 3:e och 4:e september.

Detta var allt för denna vecka, tack och hej, hörs om ytterligare en!

| 19 juli 2012 21:01 |