Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 maj 2020 | 00:30

Mer än hälften av höstens tv-serier förväntas bli försenade till 2021

Av de försenade tv-serierna förväntas dessutom upp till 10 procent att läggas ned helt och hållet.
Det kommer knappast som någon större överraskning att den rådande pandemin till slut skulle börja påverka tv-branschen likt den redan har gjort för filmbranschen. När världens biografer började stänga ned blev det givetvis logiskt för de stora produktionsbolagen att skjuta upp sina filmpremiärer, men eftersom tv-tittandet sker i hemmet så har serierna fram tills nu kunnat rulla på relativt normalt. 
 
Faktumet att vi fortfarande inte fått se säsongsfinalen av "The Walking Dead", enbart får halva säsongen av "Billions", fick en animerad säsongsfinal av "The Blacklist" och att Emmyfavoriten "Fargo" sköt upp sin nya säsong på obestämd tid, har däremot varit tydliga indikationer på att höstens tv-utbud hänger löst. Nu rapporterar Deadline att hela 60 procent av höstens planerade tv-serier förväntas skjutas upp till 2021, där mellan 5-10 procent av dessa troligtvis läggs ned helt och hållet för att spara pengar.
 
Det ska tilläggas att dessa siffror rör amerikanska ("scripted") tv-serier och inte svenska, med tanke på att vi har haft lättare restriktioner här i Sverige lär det se annorlunda ut kring våra inhemska produktioner. Netflix rapporterade även nyligen att då de släpper fulla säsonger på en gång, så planerar de alltid väldigt långt i förväg kring sina premiärer - och kommer därför kunna köra på ungefär som vanligt med sina premiärer fram tills i början av 2021.
 

Läs också: Coronaviruset stoppar produktionen av 121 tv-serier

 
Vilka tv-serier har du sett fram emot att få se nya säsonger av i höst? Kommentera gärna nedan!
| 20 maj 2020 00:30 |