Serie

Skribent

MovieZine

16 maj 2020 | 14:40

Nödlösningen i "The Blacklist" - säsongsfinalen blev animerad

Den unika säsongsavslutningen finns nu att streama på Viaplay.
I säsongsavslutningen av dramaserien "The Blacklist" är Raymond ”Red” Reddington och de andra karaktärerna delvis animerade, eftersom coronakrisen stoppade alla inspelningar innan avsnittet var färdiginspelat.

Filmvärldens kreativa lösningar under coronakrisen blir allt mer spännande. Josephine Bornebusch spelar in ett stjärntätt drama för Viaplay om isolering där dialogen helt sker via skärmar. "Parks and Recreation" spelade in ett helt nytt coronaavsnitt där Chris Pratt och de andra kommunicerar via skärmar.

Och nu kommer en "The Blacklist"-avslutning som inte liknar något annat som har gjorts inom kriminalseriegenren. Mitt i handlingen ”morphas” karaktärerna till animerade figurer som liknar handlingen i ett seriealbum.
 
 
Avsnittet heter "The Kazanjian Brothers” och var delvis färdiginspelat i New York när coronaviruset stoppade alla film- och tv-produktioner i USA.

Producenterna vävde då in animerade scener där skådespelarna läser sina repliker hemifrån. Animering är den enda typ av filmproduktion som har kunnat fortsätta i Hollywood, eftersom de kan anpassa sin arbetssituation utifrån kraven på social distansering.

Har man missat "The Blacklist" finns alla de sju första säsongerna att streama på Viaplay. Det är redan klart för en åttonde säsong.
| 16 maj 2020 14:40 |