Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 november 2015 | 08:05

McQuarrie kan regissera även nästa ”Mission: Impossible”

Och kommer Rebecca Ferguson tillbaka?
Paramount och Skyddande hoppas upprepa succén med ”Mission: Impossible - Rogue Nation” med att kopiera framgångsreceptet rakt av.

Inte för att de här filmerna gått direkt dåligt innan (fyran, ”Ghost Protocol”, är fortfarande den mest inkomstbringande) men varför ändra på ett vinnande koncept? Källor säger till Variety att Christopher McQuarrie återvänder som manusförfattare och troligen också regissör till ”Mission: Impossible 6”. 

Man hoppas även få tillbaka Rebecca Ferguson i rollen som Ilsa Faust, förutom Tom Cruise såklart som alltid är redo för nya stunts.

McQuarrie skulle isåfall kunna bli den förste filmskaparen att ta sig an två omöjliga uppdrag. Tidigare har Brian de Palma, John Woo, J.J. Abrams och Brad Bird regisserat delar i serien. 

Jag är kanske ensam om att tycka att sommarens ”Rogue Nation” var en fet besvikelse. Det finns inte mycket positivt att säga om McQuarries approach till action, det blir varken visuellt eller spännande i hans händer - ”Jack Reacher” är ytterligare ett bevis. Inget ont om honom som manusförfattare, killen har imponerat hela vägen från ”De misstänkta” år 1995 till "Edge of Tomorrow", och fick jag bestämma skulle han få hålla sig till det yrket.

Inspelningen av en sjätte ”Mission: Impossible” planeras komma igång i augusti nästa år. Räkna med biopremiär sommaren 2017.
| 20 november 2015 08:05 |