Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 mars 2013 | 00:15

McConaughey kliver in i Nolans universum

Erbjuds huvudrollen i "The Dark Knight"-regissörens nya sci-fi, "Interstellar".

"Interstellar" blev snabbt en av de mest peppade och emotsedda filmerna här på MovieZine när det blev klart att Christopher Nolan tar sig an den härnäst. Med ett premiärdatum satt till november 2014 börjar det bli dags att fylla rollistan. Och huvudrollen, den är vikt åt Matthew McConaughey, skriver Deadline idag.

"Interstellar" bygger på fysikern Kip S. Thornes teorier om att maskhål i rymden existerar och kan användas för resor i tiden. Mer vet vi just nu inte om handlingen eller karaktärerna, vilket med andra ord är precis som det brukar - välkommen till Nolans universum!

Lika intressant som Christopher Nolans historier på vita duken är hans val av skådespelare att gestalta dem. Hittills har han låtit såna som Christian Bale och Leo DiCaprio skina i hårda roller, och gett Tom Hardy och Joseph Gordon-Levitt en rejäl skjuts i blockbuster-genren. Det är minst sagt bra för karriären att synas i en av hans storfilmer, och än har mannen bakom "Inception" och Batman-trilogin inte sett en flopp.

Annat kan man säga om Matthew McConaughey, en skådespelare som alltid delat publiken i två läger men som ändå fått en den hyllningar på sistone, efter något mer allvarliga roller i "Mud" och "Magic Mike".

Vilka får äran att göra honom sällskap i filmen? Kommer han behålla skjortan på? Var finns det plats åt Michael Caine? Så många frågor, så lite svar...

Vi ser fram emot "Interstellar" på bio 7 november 2014.

| 29 mars 2013 00:15 |