Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 mars 2019 | 12:00

Marvels plan för mer mångfald och representation på bioduken

"Black Panther" och "Captain Marvel" är bara början på nästa, inkluderande fas inom MCU.
Först en svart ensemble i "Black Panther", nu en kvinnlig huvudroll och regissör i "Captain Marvel". Efter tio år med manliga vita hjältar som heter Chris, Chris och Chris börjar studion sakta men säkert öppna upp för mer mångfald - och gnälliga troll kan hålla sig borta, för mer ska det bli.

Producenten Kevin Feige berättar i en intervju med The Wrap att mångfald och representation kommer bli en allt större del av Marvels filmer framöver:

- Anna Boden och hennes regipartner Ryan Fleck gjorde ett fantastiskt jobb, de gjorde "Captain Marvel" till vad den är. Ja, vi tyckte det var väldigt viktigt att berätta den här historien med en kvinnlig röst bakom kameran. Många kvinnliga röster bakom kameran, i det här fallet. Det handlar om att sträva framåt.
 

Marvel-producenten Kevin Feige med Brie Larson.
 
Marvels planer efter "Avengers: Endgame" är än så länge hemliga. Men det talas om en solofilm för Black Widow, en uppföljare till megasuccén "Black Panther" och inte minst "Eternals", med Marvels första homosexuella superhjälte.

- Vi pratar inte om något efter "Endgame" och "Spider-Man: Far From Home", men det kommer mycket saker, säger Feige.

- Folk frågar mig ibland om "Black Panther", och mångfalden bakom och framför kameran. Var "Black Panther" en engångsgrej? Jag svarar nej. Det är framtiden. Det är så här världen ser ut, och det är så vår studio kommer arbeta framöver. För det handlar om att ta fram bättre historier. Ju mer diversitet bland filmskaparna, desto bättre historier blir det.
 
"Black Panther" blev Marvels mest framgångsrika film i USA, och "Captain Marvel" spås nå fina intäkter nu under sin premiärhelg. Trots några kritiska röster från missnöjda "fans" låter det som att mer mångfald i Marvels universum knappast skadar biointäkterna, utan tvärtom.
 
Vad vill ni se för filmer och hjältar från Marvel efter "Avengers: Endgame"? Kommentera nedan (och som vanligt håller vi kommentarsfältet i en respektfull ton).
| 9 mars 2019 12:00 |