Film

Skribent

MovieZine

19 februari 2019 | 13:50

”Captain Marvel” sågas på Rotten Tomatoes - innan filmen ens haft premiär

En del ”fans” har stora problem med Brie Larsons superhjältefilm.
Om två veckor landar Marvels senaste storfilm på bio. Men trots att allmänheten ännu inte har fått se filmen, drabbas den av negativa ”recensioner” online.

Efter tio år i Marvel Cinematic Universe blir detta första gången som en kvinnlig superhjälte tar täten. Filmen blir en origin story för Captain Marvel och utspelar sig på 1990-talet. Men långt ifrån alla fans ser fram emot denna nykomling på bioduken. Skådespelerskan Brie Larsons önskemål om att se fler kvinnliga journalister på filmens pressträffar, har mötts av viss kritik, främst bland män.

Många har under de senaste veckorna attackerat ”Captain Marvel” och dess skådespelerska på Rotten Tomatoes, med kommentarer som:

”Varför ville Marvel anlita en rasist och sexist som har målet inställt på vita män, får jag aldrig veta.”

”Den kommer vara hemsk, och ändå kommer kritikerna hylla filmen för de är betalda av Marvel!”

”Har inget intresse av att se en film med en manshatande femi-nazi i huvudrollen.”

”Huvudrollen vill inte att jag som vit man ska se filmen.”

”Så trött på allt SJW-nonsens”.

”Ännu en film blir förstörd för att de bytte ut en manlig huvudroll mot en kvinna.”
 
”Det verkar som att de vill sabba sin franchise!”
 
 
Trots att trollen är i farten har 81% Rotten Tomatoes-användare kryssat i att de "vill se" filmen. Det låter som en liten men högljudd grupp som försöker rösta ner filmen. Tidigare har bland annat "Black Panther" och "The Last Jedi" råkat ut för liknande attacker, hot om bojkott och "review bombing".
 
ScreenRant skriver att "Captain Marvel" är på väg mot en storslagen premiärhelg med över 100 miljoner dollar i intäkter bara i USA, så intresset är onekligen stort. Men vi har nog inte sett det sista av den här typen av inlägg riktigt än.
 
Kommer ni se "Captain Marvel" på bio? Kommentera nedan.
| 19 februari 2019 13:50 |